Stockholms Bokhelg

Under den nystartade festivalen Stockholms bokhelg 26–29 augusti kommer ett stort antal förlag, organisationer och fyra Stockholmsförsamlingar – Stockholms domkyrkoförsamling, Hedvig Eleonora, Katarina och Kungsholm – att medverka med litterära program i respektive kyrka.

Se människan är en väsentlig del av Svenska kyrkans arbete i kulturlivet med det skrivna ordet och litteraturen i centrum. I Se människan-sammanhang sker möten och ömsesidigt lärande som fortsätter inom olika nätverk och leder till ytterligare samarbeten och aktiviteter.  


Under den nystartade festivalen Stockholms bokhelg 26–29 augusti kommer ett stort antal förlag, organisationer och fyra Stockholmsförsamlingar – Stockholms domkyrkoförsamling, Hedvig Eleonora, Katarina och Kungsholm – att medverka med litterära program i respektive kyrka. 

Det är fri entré till samtliga programpunkter under Stockholms bokhelg. Information om vad som händer under bokhelgen kommer att finnas på följande plattformar:

• Hemsidan www.stockholmsbokhelg.se med samlad information och en interaktiv karta

• Instagramkontot @stockholmsbokhelg

• Facebooksidan @stockholmsbokhelg 

• En stadskarta med arrangörerna utmärkta vilket gör det lätt att hitta till de olika arrangemangen


PROGRAM I KATARINA FÖRSAMLING

TORSDAG 26 AUGUSTI
Lokal: Franciskussalen, Högbergsgatan 15

15.00–15.45 Att ge plats för den andre? Religionsdialog, ersättningsteologi och Muhammed som profet. Ett samtal mellan författaren Jakob Wirén, docent i systematisk teologi och teologisk sekreterare åt ärkebiskopen och Fredrika Gårdfeldt, präst i Katarina församling.
Medarrangör: Verbum

15.45–16.00. Fika och bokförsäljning.

16.00–17.45 Difference – konsten att göra skillnad. En workshop om att hantera konflikter och olikheter i vardagen under ledning av Fredrika Gårdfeldt​ och Benjamin Ulbricht, stiftsadjunkt i Visby och aktiv i Gotlands fredscenter.
Begränsat antal deltagare, anmäl dig gärna i förväg: fredrika.gardfeldt@svenskakyrkan.se

FREDAG 27 AUGUSTI
LOKAL: Franciskussalen, Högbergsgatan 15

15.00–16.00 Vad tror direktörer på? 20 företagsledare om livsåskådning och religion. Författaren Mats Hallvarsson, affärsjournalist i 25 år, som 1995 startade Hallvarsson & Halvarsson, idag Sveriges ledande kommunikationskonsult med 450 anställda, samtalar med kyrkoherde Camilla Lif och några av de företagsledare som medverkar i boken: Mats Svegfors, publicist, har varit statssekreterare i bostadsdepartementet, chefredaktör Svenska Dagbladet, VD Sveriges Radio och landshövding i Västmanland. Joachim Berner, före detta redaktionschef, chefredaktör, VD i Dagens Nyheter och chefredaktör Expressen, idag huvudägare och ordförande i Christian Berner Tech Trade AB. Meg Tivéus, med bakgrund som VD på Posten och VD för Svenska Spel och styrelseproffs med tidigare uppdrag för bl a Swedish Match, Cloetta, Billerud, Folktandvården, Nordea Fonder och Svenskt Kulturarv.
Medarrangör: Ekerlids Förlag

SÖNDAG 29 AUGUSTI
11.00–12.00 Litterär radiogudstjänst från Katarina kyrka.
Medverkande: Ola Larsmo, som läser ur sin bok Översten, kyrkoherde Camilla Lif, församlingens musiker samt Katarina kammarkör.
Medarrangör: Kaunitz-Olsson
Mer info på https://sverigesradio.se/gudstjansten

De fyra församlingarnas program: www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift/kultursamverkan 

VARMT VÄLKOMNA!