Påsken i Katarina

Under påsken möts vi i mörker och väntar tillsammans in ljuset. Välkommen att fira påsk i Katarina församling.

Påsken i Katarina församling

Stilla veckan inleds med palmsöndagen, då Jesus rider in i Jerusalem på en åsna mot ett dramatiskt öde. Välkommen till gudstjänst. Vi viftar inte med palmblad som de gjorde då, men det kommer att finnas sälg-kvistar. 

Stilla veckan är inledningen till påsken och är de stora känslornas vecka. Vi håller passionsandakter måndag till onsdag som följer evangeliernas drama. 

På skärtorsdagen firade Jesus den sista måltiden med sina lärjungar och tvättade deras fötter. Vi firar en enkel mässa med nattvard och har även fottvagning för den som vill. Var med när vi lyfter bort ljus, blommor och textilier från altaret. Vi lämnar fem röda rosor på altaret innan vi går. 

På långfredagen korsfästes Jesus. Mörkret föll över jorden. Vi möter stillheten, råheten och sorgen tillsammans i en avskalad gudstjänst med cellomusik. 

Under påskafton låg Jesus i graven. Det här är en dag mitt emellan sorgen och glädjen. Strax före midnatt är du välkommen in i en nedsläckt kyrka för att ta del i rörelsen från mörker till ljus när vi firar Jesu uppståndelse med ljuständning, ord och musik. 

Påskdagen är uppståndelsens dag! Graven är tom. Döden är besegrad för alltid. 
Aldrig är en gudstjänst mer festlig än denna dag. Vi tänder ett stort påskljus som symbol för att ljuset har besegrat mörkret. 

På annandag påsk samlas vi till sist till gudstjänst kring påskens budskap i relation till våra egna liv. Hur kan vi se Guds närvaro i våra liv? 

Välkommen att göra påskens resa tillsammans. 

Andakter och gudstjänster i påsk

Passionsandakter
3, 4, 5 och 6 april 18.00, Katarina kyrka
Följ med i evangeliernas drama som leder oss genom Stilla veckan fram till påsken. Goss- och manskörer medverkar.

Skärtorsdagsmässa
6 april 18.00, Katarina kyrka
En enkel mässa kring händelserna i Jesu sista måltid med sina lärjungar. Nattvard och möjlighet till fottvagning för den som vill.

Långfredagsgudstjänst
7 april 11.00, Katarina kyrka
Vi samlas till en avskalad gudstjänst omkring berättelsen om Jesu korsfästelse. Cellomusik.

Påsknattsmässa
8 april 23.30, Katarina kyrka
Välkommen in i en nedsläckt kyrka och ta del i rörelsen från mörker till ljus när vi firar Jesu uppståndelse med ljuständning, ord och musik.

Påskdagsmässor
9 april 9.00, 11.00 Katarina kyrka och 18.00 Allhelgonakyrkan
Vi firar ljusets seger över mörkret.

Gudstjänst Annandag påsk
10 april 16.00, Katarina kyrka
Vi samlas till gudstjänst kring påskens budskap i relation till våra egna liv.