Söndagsskola för vuxna

På söndagar i Allhelgonakyrkan – föreläsningar om klimat, fred och andlighet.

Klimat, fred och andlighet.

Vårens populära föreläsningsserie fortsätter i höst! Olle Carlsson med vänner bjuder in till föreläsningar med massvis av växtkraft om klimat, fred och andlighet. Välkommen att utmanas och inspireras!

Tid: Söndagar 16.00
Plats: Allhelgonakyrkans kyrksal
(Obs! vissa avvikelser, se programmet)

Höstens schema

SÖN 6 OKT
Går det att möta mänsklighetens behov inom planetens gränser?
Lisen Schultz, forskare i hållbar utveckling vid Stockholm Resilience Centre, Stock­holms universitet.

SÖN 13 OKT
Jesus – frid och fred
KG Hammar, ärkebiskop emeritus om att verklig fred är frånvaro av våld och närva­ro av frid, äkta relationer och omsorg.

SÖN 20 OKT
Mat och klimat
Mats-­Eric Nilsson, journalist och författa­re om tillsatserna i det vi äter och dricker.

SÖN 27 OKT – Obs! 13.30, Katarina kyrka
Bokrelease och samtal med Anna Takanen
Finlands sak är vår. Anna Takanen, skådespelare och regissör och Camilla Lif samtalar med Olle Carlsson med anledning av Annas debutbok Sörjen som blev om
att vara barn till krigsbarn utifrån ett inre fredsarbete.

SÖN 27 OKT
Fjällvandringens teologi
Dan-­Marcus Pethrus, snart examinerad fjälledare börjar nysta i ett besjälat perspektiv på detta att vandra i fjällen.

SÖN 3 NOV
Döden – vän eller fiende?
Camilla Lif, präst i Katarina församling delar sina tankar kring hur vi kan se på det enda som vi helt säkert vet – att vi någon gång kommer lämna jordelivet.

SÖN 10 NOV – Obs! 15.00-17.00
Kallad – kamp och kärlek
Premiärföreläsning och release för Olle Carlsson nya självbiografi Kallad – kamp och kärlek. Följt av boksignering.

SÖN 17 NOV
Bokashi
Stefan Sundström, rockartist och odlare om bokashi, alternativet till kompost som binder koldioxid nere i marken istället för att släppa ut den till atmosfären.

SÖN 24 NOV
Stad och land – hand i hand
Olle Göransson, som driver Torfolk Gård i Värmland och var med och startade KRAV.