Läsning ur pjäsen Kurage

Ikväll i Franciskussalen, Högbergsgatan. 18.00

Välkommen till läsning ur pjäsen KURAGE med efterföljande samtal i Franciskussalen, Högbergsgatan 15 A.

KURAGE är en pjäs om AIDS-epidemin i Sverige under 80- och 90-tal. En historia om människovärde, mod och hopp, byggd på verkliga levnadsöden och berättelser. Möt begravningsentreprenören, prästen och infektionsläkaren som alla stod upp i stormen och gjorde det de ansåg vara rätt i en samtid av fördömande.

Läsningen genomförs i samarbete med Riksteatern, Teater Västernorrland och Folkteatern Gävleborg med produktionens medverkande: Mårten Andersson, Lotta Östlin Stenshäll, Victor Wigardt och Joakim Rindå.

Efteråt samtal om egna minnen från tiden och pjäsen har att säga oss idag. Välkommen!

Kurage repeterar just nu och har premiär i mars 2019 med turné i hela Sverige.

VAR
Franciskussalen, Högbergsgatan 15 A