Nyhet: Digital söndag i Katarina kyrka

Katarinamässan flyttar ut på webben på söndagar. Live-sändning på Facebook av konserten Bach x 4 med Katarina Kammarkör från Katarina kyrka 16.00 sön 15 mars.

Katarinamässan brukar betyda full kyrka på söndagar. Gudstjänsten hör till en av landets mest besökta. Men på söndag är gudstjänsten inställd efter regeringens beslut om att ställa in evenemang med mer än 500 besökare.
– Det är inte ovanligt att vi har upp mot de besökarantalen i våra gudstjänster. Därför väljer vi att ledas av myndigheternas syn på detta, säger Camilla Lif som är tillförordnad kyrkoherde i Katarina församling.

Istället kommer en ny form av webbsänd gudstjänst att publiceras på Katarina församlings hemsida, Facebook-sida och YouTube-kanal 11.00 sön 15 mars.
– Det blir en blandning av betraktelser och musik som berör det som många av oss känner just nu: oro och en onormal distans till de vi har runt omkring oss. Vi vill på detta vis vara kyrka för många även denna söndag, säger Camilla Lif.

Katarina kyrka är inte stängd på söndag utan håller öppet för besök mellan 8.30–17.00. 9.00 firas en liten morgonmässa i Katarina kyrka. Under dagen spelas musik i kyrkan och det finns även möjlighet till samtal och enklare fika.

Konserten Bach x 4 med Katarina Kammarkör som är planerad till 16.00 på sön 15 mars kommer att genomföras, men utan publik. Istället kommer den att sändas live på församlingens Facebook-sida med start 16.00. Katarina Kammarkör sjunger tre höjdpunkter från musikhistorien av J.S. Bach: Singet dem Herrn, Jesu meine Freude och Fürchte dich nicht. Hans Vainikainen, dirigent för kvällen och till vardags verksamhetsansvarig för Katarinakörerna säger:
– Det är givetvis en ovan känsla att förbereda en konsert för tomma bänkar. Men vi vill visa att vi fortfarande kan samlas och dela gemenskap kring eviga texter och musik.