Camilla Lif blir ny kyrkoherde i Katarina församling

Pressmeddelande och pressbilder.

Camilla Lif blir ny kyrkoherde i Katarina församling

I går utsåg ett enhälligt kyrkoråd Camilla Lif till ny kyrkoherde i Katarina församling på Södermalm i Stockholm.

– Jag är tacksam och glad för förtroendet från kyrkorådet, arbetslaget och församlingen. Jag fortsätter enträget och med visioner att leda arbetet genom virustider, budgetprocesser, högtidliga storhelger, grådaskiga tisdagar, oväntade möten och möjligheter. Med mig har jag världens bästa arbetslag och ett stort antal generösa och engagerade frivilliga i församlingen, säger Camilla Lif.

Om församlingens inriktning framåt säger hon:
– Vi har en mycket bra och tydlig mission som vi ska fortsätta att förverkliga; Katarina ska vara en andlig mötesplats med låga trösklar där vi tillsammans skapar sammanhang, finner mening och visar omsorg om vårt eget och andras liv.

Camilla Lif prästvigdes 1999 och har varit anställd i församlingen sedan sommaren 2015. Under de tre senaste åren har hon arbetat som biträdande och ställföreträdande kyrkoherde och ansvarat för gudstjänstutveckling i församlingen. Sedan september i fjol har hon varit tillförordnad kyrkoherde sedan Olle Carlsson avslutade sin tjänst. Vid sidan om sitt arbete i församlingen är Camilla Lif en uppskattad röst i Sveriges Radios program Sommar i P1, Spanarna, Tankar för dagen och Helgsmål. Hon har även författat böckerna Vad vill du mig idag? och Livet med Lif. Från sommaren 2020 till och med februari 2022 sitter hon även som ledamot i den av regeringen tillsatta coronakommissionen.

– Det var inget svårt beslut att välja Camilla till vår nya kyrkoherde, säger Inge Gustafsson (s), ordförande i kyrkorådet. Han fortsätter:
– Camilla har ju haft en lång "prao-period" i församlingen. Först som biträdande kyrkoherde och det senaste året som tillförordnad. Det fanns flera meriterade sökanden men Camilla stack ut. Det visade sig i Domkapitlets enhälliga förordande av henne. Samma sak gäller stödet från personalgruppen, som de fackliga förhandlingarna också visade. Och nu har alltså även ett enhälligt kyrkoråd fattat beslutet. Vi i kyrkorådet ser fram mot ett fortsatt bra samarbete där verksamheten kan utvecklas och hitta nya vägar, trots corona och restriktioner, avslutar Inge Gustafsson.

Camilla Lif tillträder tjänsten omgående.

Kontakt och frågor

Camilla Lif, kyrkoherde
camilla.lif@svenskakyrkan.se, 08-743 68 66

Inge Gustafsson, kyrkorådets ordförande