Ny askgravplats på Katarina kyrkogård

Ny askgravplats i den sydvästra delen av Katarina kyrkogård.

Katarina församling har skapat en ny askgravplats med plats för cirka 900 nya gravplatser.

En askgravplats är ett mellanting mellan en traditionell grav och en minneslund. Den  är utformad som en enskild gravplats och sköts av församlingen. Askgravplatsen är en relativt ny form av gravskick. Vid gravsättning i askgravplats markeras askornas placering ut. Gravplatserna markeras på natursten med namnplattor i brons. Gravplatserna reserveras för den avlidne i 25 år efter det att gravsättningen har ägt rum.