Här kan du se vilka lediga tjänster som finns just nu i Katarina församling.

Katarina församling ledigförklarar kyrkoherdetjänsten

Kyrkorådet i Katarina församling har arbetat i många år med att strategiskt bygga upp en verksamhet som präglas av tillgänglighet. I utvecklingen av våra mässor har vi strävat efter att hitta former som möter alla människors andliga längtan, vilket bl.a. har resulterat i två av Sveriges mest besökta gudstjänster Katarinamässan och Allhelgonamässan. Samtidigt har vi hela tiden varit måna om att stå fast förankrade i Svenska kyrkans tradition med högsta tänkbara kvalitet i våra kyrkliga handlingar. Ett annat signum för församlingen är vår progressiva diakoni där vi bl.a. bedriver en omfattande verksamhet för arbetsintegration, samverkan med Stockholms moské i projektet Goda grannar och vi har funnit nya vägar för själavård såsom de 12-stegsinspirerade Livsstegsgrupperna. Katarina församling ser också konst och kultur som självklara andliga uttryck vilket församlingens stora och erkända konsert- och körverksamhet är goda exempel på. Vi satsar också mycket på att utveckla och hitta nya former för barn- och ungdomsverksamheten.

Förutom att leda församlingens grundläggande uppgift innebär rollen som kyrkoherde även att vara ytterst ansvarig chef för församlingens ca 50 anställda och de ca 100-500 praktikanter och volontärer som arbetar inom församlingen. Du förväntas också ha god kännedom och intresse för förvaltningsfrågor såsom ekonomi- och fastighetsfrågor.

Som kyrkoherde för Katarina församling ska du:

· Vara prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och ha gått kyrkoherdeutbildningen.

· Vara en skicklig predikant med stor vana att predika för många hundra besökare.

· Vara en skicklig chef med dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat som kyrkoherde, som ställföreträdande eller som biträdande kyrkoherde i en stor församling med bred verksamhet. Relevanta ledarskapsutbildningar (t.ex. UGL) ser vi som meriterande.

· Vara van att samverka med och upprätthålla ett väl fungerande samarbete visavi de förtroendevalda. Allt för att fördelningen ledning - styrning ska fungera så smidigt som möjligt.

· Vara väl insatt i – och van – att arbeta utifrån tolvstegsmetodik.

· Vara väl förankrad i Stockholms stift med fungerande och relevanta nätverk. Vi ser det som meriterande om du dessutom är förtrogen med den samverkan som sker och hela tiden utvecklas mellan församlingarna på Södermalm.

· Ha erfarenhet av krishantering och medvetenhet om kriskommunikationens betydelse.

Eftersom Katarina församlings verksamhet ofta lyfts fram i offentligheten förutsätter vi att du som söker tjänsten har stor mediavana.

Om Katarina församling

Katarina församling ligger på Södermalm i Stockholm och har ca 20 000 församlingstillhöriga. Församlingens mission är att vara en andlig mötesplats med låga trösklar där vi tillsammans skapar sammanhang, finner mening och visar omsorg om vårt eget och andras liv. Vi söker dig som kan förvalta det vi har byggt upp men som också kan och vill vara med om att ytterligare utveckla vår dynamiska verksamhet.

Anställningsform

Tillsvidareanställning med tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse.

Information om tjänsten

Information om tjänsten ges av:

Inge Gustafsson, kyrkorådets ordförande, inge.gustafsson@svenskakyrkan.se, 076-828 58 79

Lars Johansson, personalchef, lars.ingemar.johansson@svenskakyrkan.se, 08-743 68 38

Arbetstider och omfattning

Heltid 100 %

Så ansöker du

Sista dag att ansöka är 22 maj 2020.

Ansökan med personligt brev, referenser och CV skickas med e-post till: katarinaforsamling.ansokan@svenskakyrkan.se

Alternativt per brev till:
Katarina församling
Box 4015, 102 61 Stockholm
Märk meddelandet/kuvertet med ”Ansökan kyrkoherde”.