Kyrkoherde Olle Carlsson

Läs mer om Katarina församlings kyrkoherde.

Olle Carlsson har varit präst i nära 30 år. Han har tidigare arbetat i Kista och Vantörs församlingar och var Fryshusets första präst. 1997 tog han initiativet till Allhelgonamässan i Katarina församling som kom att bli Sveriges mest välbesökta gudstjänst. Våren 2009 utnämndes han till kyrkoherde i Katarina församling. Han tog initiativ till nya Katarinamässan som nu är Svenska kyrkans mest välbesökta huvudgudstjänst.

Olle Carlsson har setts i TV och hörts i radion som sommarpratare och i programmet Olle och gud. Han har skrivit om sina erfarenheter från Allhelgonamässan i boken Kristendom för ateister (Viva, 2007), om sitt alkoholmissbruk i självbiografin Mitt himla liv (Bonnier, 2009) samt gudstjänsthandboken Hej och välkommen till Allhelgonamässan (Verbum, 2009). Nyligen kom han ut med boken 12 steg för hopplösa - livsförändring på djupet som är en nytolkning av AA:s tolv steg men för alla "normalstörda" människor oavsett livsproblematik.

Lär mer på ollecarlsson.com