Kontemplativa praktiker

Välkommen till vår praktiserande gemenskap av kontemplativ bön, meditationen, yoga och kakao-cirkel.

Kontemplativ bön

Kontemplativ bön innebär att i tystnad och stillhet vila i Guds närvaro. Uppmärksamhet på andningen, orden och kroppen kan hjälpa oss in i en medveten närvaro och fördjupad andlighet. Det viktiga är att hitta en metod som passar dig och att fortsätta med den till dess att den blir en integrerad del av din vardag.

KROPPSMEDITATION
En guidad avspänning som syftar till att stärka vår medvetna närvaro.

Vi ligger ned på mattor med slutna ögon och går med vår uppmärksamhet igenom hela kroppen. Kom i tid, så att du hinner inta din plats innan vi börjar.

Tid: Måndagar 18.30–19.15
Start: 2 sep

CENTRERING
En kontemplativ bönemetod som praktiseras sittande med slutna ögon.

Vi släpper taget om våra tankemönster och föreställningar om tillvaron. Gång på gång återvänder vi till nuet med intentionen att bli mera mottagliga för Guds närvaro inom oss. Vi strävar inte efter perfektion och försöker inte åstadkomma något särskilt. Centrering är mer som att vistas i sällskap av en kär vän, en gemenskap där ord är överflödiga. Metoden har sina rötter i den kristna mystiken och utgår från Jesus ord om bön i Bergspredikan.

Tid: Måndagar, 19.30–20.30
Start: 2 sep

Missa inte! Centrering – Introduktion för nybörjare hålls den första måndagen varje månad 18.30 i Refugium, Allhelgonakyrkan.

EFTERVÄRME
Vi sjunger meditativa sånger från Taizé tillsammans efter Allhelgonamässan.

Vi sitter på bönepall, kudde eller stol nedanför altaret. Sången får leda oss in i en stunds delad tystnad och kontemplation.

Tid: Söndagar, 19.15–20.00
Start: 25 aug

HATHA YOGA

Yogan hjälper oss att bli starka fysiskt, mentalt och är även ett utmärkt verktyg för stresshantering. Yoga är en fantastisk träning och upplevelse i sig och passar utmärkt om du söker bättre kroppskontroll, återhämtning och komplement till annan träning. Ledare är Viktor Frih.

Tid: Tisdagar 18.30–20.00
Plats: Kyrksalen, Allhelgonakyrkan
Period: 3 sep–16 nov (uppehåll under höstlovet v.44)
Avgift 16 kurstillfällen: 2 100 kr
Anmälan: info@viktorfrih.se

Nyhet! Kakao-cirkel

Välkommen till en mötesplats för alla som längtar efter att öppna sitt hjärta. Vi samlas i cirkel, delar och dricker varm choklad tillsammans, utifrån en djupare intention med våra liv som var och en sätter utifrån sig själv.

Tid: Lör 26 okt, 18.00
Plats: Katarina kyrka