Katarina söker erfaren diakon

Är det du? Eller känner du någon bra kandidat? Sista ansökningsdag är 30 november 2021.

Är du Katarinas nya diakon?

Katarina församling finns mitt på Södermalm i Stockholm, men också mitt i människors liv och livsöden. Vår mission är att vara en andlig mötesplats med låga trösklar där vi tillsammans skapar sammanhang, finner mening och visar omsorg om vårt eget och andras liv.

Katarina församling har ett levande gudstjänstliv med Katarinamässan och Allhelgonamässan som nav, en stor kulturverksamhet och ett omfattande socialt arbete där vi försöker ha förhållningssättet ”vi hjälper inte andra – vi hjälper varandra”, vilket bl.a. tar sig uttryck i ett diakonalt arbete där mycket utgår från gemenskaper med stort frivilligengagemang.

Vi söker nu en diakon som kommer att ingå i församlingens diakoniarbetslag. Katarina församling befinner sig i ett expansivt skede där vi arbetar mycket med att utveckla nya former av diakoni och att finna nya vägar till samverkan och integration.

Dina arbetsuppgifter

Som diakon i Katarina församling kommer du att ha mycket varierade arbetsuppgifter, du kommer att arbeta både självständigt och nära församlingens övriga yrkeskategorier och du kommer att arbeta såväl i gudstjänstlivet som med människor i vardagen.  En viktig uppgift för vår nya diakon är att både praktiskt och strategiskt arbeta med frivilliga.

Personen vi söker

• Är diakonvigd enligt Svenska kyrkans ordning.
      • Är socionom eller har annan likvärdig utbildning.
      • Har minst fem års erfarenhet av diakonyrket.
      • Har erfarenhet av att arbeta med fonder.
      • Har erfarenhet av – och brinner för – att engagera och samordna frivilliga.
      • Har goda kunskaper inom tolvstegsbaserad metodik.
      • Har stor erfarenhet av samverkan med myndigheter och andra samhällsaktörer.
      • Har erfarenhet av att leda grupper och vara trygg i att prata inför samlingar.
      • Är kreativ, flexibel, och trygg i din yrkesroll.
      • Kan arbeta även på kvällar och helger.
          • Delar Katarina församlings vision och vill vara med och bidra till att ytterligare utveckla Katarina församlings dynamiska verksamhet.

Körkort är meriterande, men inget krav för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform:

Tillsvidare. Sex månaders provanställning tillämpas.

Information om tjänsten ges av:

Kikki Högdahl, verksamhetsledare diakonin (08-743 68 59), kristina.hogdahl@svenskakyrkan.se

Arbetstider och omfattning:

Heltid 100 %.

Om Katarina församling

Katarina församling ligger på Södermalm i Stockholm och har ca 20 000 församlingstillhöriga. Församlingens mission är att vara en andlig mötesplats med låga trösklar där vi tillsammans skapar sammanhang, finner mening och visar omsorg om vårt eget och andras liv. Församlingen befinner sig i ett expansivt skede. Vi söker dig som vill vara med och bidra till att ytterligare utveckla vår dynamiska verksamhet.

Så ansöker du

Sista dag att ansöka är 30 november 2021.

Ansökan med personligt brev, referenser och CV skickas med e-post till: katarinaforsamling.ansokan@svenskakyrkan.se

Alternativt per brev till:
Katarina församling
Box 4015, 102 61 Stockholm
Märk meddelandet/kuvertet med ”Ansökan diakon”.