Just nu i Katarina

Sommaren 2021. Se nedan vad som sker i församlingen just nu.

GUDSTJÄNSTER IGEN I KATARINA KYRKA

Från och med sön 6 juni är du välkommen till gudstjänst igen i Katarina kyrka. Gudstjänsten startar kl 11.00 och vi firar nattvard tillsammans på ett tryggt sätt. Vi har max 300 deltagare och räkning kommer att ske vid porten. 

Livesänd predikan från sakristian

Det här betyder också att vi kommer att sluta livesända gudstjänsterna kl 11.00. Däremot kommer våra präster livesända dagens predikan från Katarina kyrkas sakristia på Facebook direkt efter att gudstjänsten i kyrkan är avslutad. Det är svårt att sätta en exakt tid för den sändningen med omkring kl 11.45.

När startar Katarinamässan och Allhelgonamässan?

Katarinamässan är en av Svenska kyrkans mest välbesökta gudstjänster. Även Allhelgonamässan i Allhelgonakyrkan drar mycket folk. Båda gudstjänsterna har stora inslag av frivilliga och körsångare. Just nu bedömer vi att dessa gudstjänst inte kan genomföras. Du hittar alltid uppdaterad information om när mässorna startar igen på vår hemsida.

Katarina kyrka är öppen

Välkommen in för att samtala med någon, lyssna på musik och tända ljus. Kyrkan är öppen 10.00–17.00 alla dagar i veckan.

Katarinas sommarcafé

Välkommen till sommarcaféet på Katarina kyrkogård! Vi öppnar 7 juni. På menyn finns våfflor, glass, kakor, smörgåsar, läsk och annat smarrigt. Vi hoppas att även denna sommar kunna bjuda på skönsång och musik vid några hemliga tillfällen under sommaren. Sommarcaféet drivs av Katarina Kök & Café och sommarjobbande ungdomar.

Öppet mån–fre, 10.00–15.00
Från 7 juni till 29 aug
Plats: Katarinas kyrkas södra sida vid Karl XII:s trappa

Lunchmusik startar igen

Torsdagar 12.00, Katarina kyrka med start tor 3 juni. Välkommen till en kort och koncis konsert på Katarina kyrkas mäktiga orgel med ett 20 minuter långt program. Med kantorerna Lars Andersson och Gregory Lloyd. Max 300 deltagarna (räkning vid porten sker).

Konst i BENHUSET

Benhuset är en mötesplats för konst, teater, andakt, musik och reflektion i de dödas närhet. 16 juli-8 aug: Konstutställningen Likt det förflutnas moln av Cecilia Björsell, läs mer här.

Konst i Katarina kyrka

Utställningen Glasbilder av Lise Romare. 18 juni–29 aug i Katarina kyrka.
Konstnären närvarar i kyrkan 20 juni kl. 14-16. Finissage 22 aug kl 14-16.

Bildernas figurer är formade i tunna metaller mellan glasskivor. I den heta ugnens kemiska processer förändras mässing, aluminium, koppar och silver i sammansmältningen med glaset. Färgerna förvandlas. Silver blir guld och livgivande bubblor bildas. Flera av glasbilderna är gjorda i samband med ett projekt för ett glaskonstverk till österfönstret i Svenska kyrkans kapell på Hallands Väderö i Båstads kommun. Lise Romare har ateljé i Ateljéhuset i Farsta Strand och har studerat glas vid Konsthögskolan i Stockholm.

tidigare LIVESÄNDA GUDSTJÄNSTER

Fram till och med sön 30 maj livesände vi gudstjänster från Katarina kyrka.
Se tidigare gudstjänster här.

Digitala andakter

Dela bön och sång en stund tillsammans. ­Livesänd andakt med våra präster och ­diakoner 9.00 mån–fre på Katarina församlings Facebook-sida.

Webbandakten med delningsrunda 9.30 mån–fre i Facebook-gruppen Webbandakt i Katarina. Du hittar de båda digitala andakterna på församlingens Facebook-sida 

STUDIO KATARINA

Studioprogrammet där vi går på djupet om det vardagliga. Samtal med gäster och musik i Benhuset. Sänds under våren på Facebook och YouTube. 
Se avsnitten här

LIVSSTEGEN 2021

Livsstegen Hösten 2021 startar vi grupper under september med obligatoriska introduktionsmöten i augusti/september. Läs mer här

KATARINA KULTURSKOLA

Ett kreativt rum för våra yngsta kreatörer. Här lär de sig sjunga, spela ­teater eller spela ett ­instrument. Nu är vårterminen igång, läs mer här.

Så har vi öppet

Katarina kyrka

Mån–sön 10.00–17.00

Allhelgonakyrkan

Stängd för tillfället

Katarina Kök & Café & reception

Katarina Kök & Café i församlingshuset är stängt i sommar. Välkommen till vårt sommarcafé vid Katarina kyrka.

Under sommaren är receptionen öppen: mån-fre 9.00–12.00.