Just nu i Katarina

December: En annorlunda advent och jul i Katarina.

December i Katarina

Det blir en annorlunda advent och jul i Katarina. Just nu ställer vi in alla fysiska samlingar som gudstjänster, advent- och julkonserter och gruppaktiviteter fram till 22 dec. MEN ... tron är inte inställd, hoppet är inte inställt och kärleken är inte inställd. Vi hittar alltid en väg!

Katarina kyrka är öppen

Välkommen in för att samtala med någon, lyssna på musik och tända ljus. Just nu har vi extra kvällsöppet om du vill komma förbi efter jobbet (se öppettider nedan).

Livesända gudstjänster

På söndagar kl 11 livesänder vi nu gudstjänster från Katarina kyrka. Själva livesändningen ser du 11.00 på Facebook. Men du kan även se gudstjänsten senare på hemsidan.

Digitala andakter

Förutom webbandakten med delningsrunda startar vi nu en ny livesänd, digital andakt med våra präster och diakoner. Du hittar andakten i eventet Webbandakter på vår Facebook-sida.

Digital advents- och julstämning

Med start 1:a advent kommer Katarinakörerna, Katarina Kulturskola och församlingens präster bjuda på ett digitalt julbord av upplevelser som hör helgerna till. Vi kommer ta det bästa och finaste från våra adventkonserter, luciatåg och julallsånger, koka ner det till små buljongtärningar och skicka till dig som små digitala paket. Håll utkik här på hemsidan, på YouTube och Facebook.

Hjälptelefon

Vi hjälper människor i riskgrupper att handla mat och stötta praktiskt i vardagen. Du kan också vända dig till oss om du är i behov av samtalsstöd eller själavård. Om du känner dig ensam, ring 073-046 57 99 eller mejla till katarina.forsamling@svenskakyrkan.se

Socialt arbete

Vårt sociala arbete i församlingen är extra viktigt i dessa tider. Katarina Diakoni möter hjälpsökande i utsatta livssituationer varje vecka. Som en del av en väg tillbaka i livet kan en ekonomisk gåva ibland vara värdefull. Vi förmedlar sådana gåvor till behövande. Om du vill vara med och stötta det arbetet så kommer verkligen ditt bidrag skillnad. Läs gärna mer om hur du kan ge en gåva.

Studio Katarina

I mitten av december sänds nästa avsnitt av Studio Katarina, vårt nya studioprogram som sänds från Benhuset. Då gästas vi av Kattis Ahlström, journalist och programledare, inklusive tidigare julvärd i SVT samt kulturjournalisten och programledaren Eric Schüldt. Singer-songwriter och multiinstrumentalist Linnea Olsson har tagit med sig sin cello och kommer spela och sjunga för oss. Ämnet för dagen är: Den ensamma julen – mycket kommer vara annorlunda i år, men vad är det som vi absolut inte får tappa bort i jul?

Så har vi öppet

Katarina kyrka

Mån–tor: 10–19 (mellan kl 13-15 har vi begravningar)
Fre: 10–13
Lör–Sön: 10–16

Allhelgonakyrkan

Stängd för tillfället

Katarina Kök & Café

Katarina Kök & Café i församlingshuset är för tillfället stängt men erbjuder försäljning av lunchlåda för avhämtning, 75 kr/styck.
Lunchlåda kan köpas: mån-fre 11.30-13.00.
Receptionen är öppen: mån-tor 10.00-16.00, fre 10.00-13.00

Benhuset

Öppet i samband med utställningar och föreställningar.