Havet 17 oktober 2021

En kulturkväll i Katarina kyrka, om havet - ur alla aspekter - men med fokus på vår gemensamma framtid, och vad vi kan göra för att rädda vår blå planet. Fri entré

HAVET
En kulturkväll i Katarina kyrka, om havet - ur alla aspekter - men med fokus på vår gemensamma framtid, och vad vi kan göra för att rädda vår blå planet. Fri entré - kom och gå när du vill.

Program 17 oktober 2021

16.30 Utställningen öppnar.

17.00 TILL HAVS
Sånger om havet med Diskantkören och Cathrinor
Emelie Power, körledare

17.30 RENA MÄLAREN
Miljö och klimat hänger ihop!
Sophia Axelsson, blivande marinbiolog och Fredrik Johansson, grundare av Rena Mälaren berättar.

17.45 HORIZONS
Hör berättelsen baserad på en målning - om en urinvånare på 1500-talet, som blickar ut mot horisonten utanför Sydafrikas kust. Det han tror är gudar visar sig vara holländare ute efter att kolonisera landet.
Katarina Kammarkör

18.00 LIGHTHOUSE STORIES
En musikberättelse om den föräldralösa flickan Silver som växer upp på fyren Cape Wrath i Skottland. Om utanförskap och sjömanshistorier. Texter ur romanen ”Lighthousekeeping” av Jeanette Winterson. Musik av Sofie Livebrant.
Sofie Livebrant gitarr och sång, Hal Parfitt-Murray sång gitarr och fiol och Amanda Oskarson berättare.

18.30 VÅRA KUSTER SOM KOLSÄNKOR
Mats Björk, professor i marinbiologi föreläser via organisationen Researchers Desk.

18.45 EINSTEIN ON THE BEACH
Kneeplay 1,3,5 ur Philip Glass unika femtimmarsverk.
En omtumlande upplevelse utlovas!
Katarina Kammarkör
Arvid Svenungsson, synt
Lena Jonsson, violin
Irma Schultz, recitation

19.05 LENA JONSSON
Möt folkmusikern och grammisvinnaren, ackompanjerad av Arvid Svenungsson.

19.20 LISEN SCHULTZ
Forskare inom hållbar utveckling på Stockholm Resilience Center

19.35 RACHMANINOVS VESPER
Delar ur ett av de vackraste körstyckena, baserat på ryskortodoxa hymner.
Cappella Catharinae

20.00 FRAGILE
Katarina Pop sjunger låtar om att ta hand om vår planet och varandra, under ledning av Linnea Lundgren