Gläntan

Ny samtalsserie! Söndagseftermiddagar i Allhelgonakyrkan där vi möter spännande gäster på temat klimat, fred och andlighet.

Våren i Gläntan

SÖN 1 MARS, 16.00, ALLHELGONAKYRKAN
Rötter och krona
Prästen Paul Fried möter författaren och poeten Ylva Eggehorn i ett samtal om fastans möjligheter och Ylvas nya fastebok Rötter och krona.

Kommande

Inre och yttre natur
Ekologen Pella Thiel är grundare av Omställningsnätverket och utsågs till Årets Miljöhjälte 2019 av Världsnaturfonden. Hon möter artisten Irma Schultz i ett samtal om ekopsykologi, värderingar och naturens rättigheter.

Datum, tid och plats kommer inom kort.
Älska era fiender – hur gör man?
Prästen Benjamin Ulbricht, som just nu bygger upp ett fredscenter på Gotland, möter prästen Fredrika Gårdefeldt i ett samtal om den andliga devisen inre frid och yttre fred.

När själen går i exil
Prästen Camilla Lif samtalar med Mikael Kurkiala, författare, docent i kulturantropologi och forskare vid kyrkokansliet i Uppsala om sekularisering, meningsförlust och avsaknaden av ett existentiellt språk.