Gläntan

Ny samtalsserie! Söndagseftermiddagar i Allhelgonakyrkan där vi möter spännande gäster på temat klimat, fred och andlighet.

Våren i Gläntan

SÖN 1 MARS, 16.00, ALLHELGONAKYRKAN
Rötter och krona
Prästen Paul Fried möter författaren och poeten Ylva Eggehorn i ett samtal om fastans möjligheter och Ylvas nya fastebok Rötter och krona.

SÖN 19 APRIL, 16.00, ALLHELGONAKYRKAN
Inre och yttre natur
Ekologen Pella Thiel är grundare av Omställningsnätverket och utsågs till Årets Miljöhjälte 2019 av Världsnaturfonden. Hon möter artisten Irma Schultz i ett samtal om ekopsykologi, värderingar och naturens rättigheter.

SÖN 10 MAJ, 16.00, ALLHELGONAKYRKAN
Älska era fiender – hur gör man?
Prästen Benjamin Ulbricht, som just nu bygger upp ett fredscenter på Gotland, möter prästen Fredrika Gårdefeldt i ett samtal om den andliga devisen inre frid och yttre fred.

SÖN 24 MAJ, 16.00, ALLHELGONAKYRKAN
När själen går i exil
Prästen Camilla Lif samtalar med Mikael Kurkiala, författare, docent i kulturantropologi och forskare vid kyrkokansliet i Uppsala om sekularisering, meningsförlust och avsaknaden av ett existentiellt språk.