Fredsafton

Fördjupande samtal och workshops om fred, försoning och om att vara med att bygga en fredskultur. Fri entré.

TIS 11 SEPT, 19.00–20.30, ALLHELGONAKYRKAN
Den smärtsamma försoningen

Utifrån psaltarorden: Mercy and truth have met each other: justice and peace have kissed utforskar vi de olika stegen i en försoningsprocess och dess dynamik. Stina Oscarson är teaterregissör, dramatiker, författare och före detta teaterchef som lyft försoningstanken och mött mycket motstånd och hat för det. Araia Sebhatu är samhällsdebattör, föreläsare, antirasist och grundare av organisationen Black Coffee. Kerstin Bergeå har erfarenhet av fredsarbete både internationellt och i Sverige och faciliterar kvällen.

TIS 25 SEPT, 19.00–20.30, ALLHELGONAKYRKAN
Utforska de globala målen

Hur ställer vi om på Södermalm för att leva mer hållbart? Vi tittar tillsammans på de globala målen och hur vi kan samverka. Med Henric Milde, civilekonom med lång erfarenhet från såväl kultur- som företagsvärlden. Medverkar gör också Parul Sharma, hållbarhetsexpert med stor erfarenhet av FN:s globala mål.

TIS 9 OKT 19.00–20.30, ALLHELGONAKYRKAN
Fred och feminism – teologi och politik

Jenny Karlsson, doktorand i teologisk etik med religionsfilosofi, och Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt Initiativ, diskuterar om det finns utrymme för andlighet i politiken och politik i kyrkan samt hur vi gemensamt hanterar erfarenheterna av #metoo-rörelsen. KG Hammar, ärkebiskop emeritus, sätter en fredsteologisk ram.

TIS 23 OKT, 19.00–20.30, ALLHELGONAKYRKAN
Vad är en fredskyrka?

Hur skapar vi en fredskyrka? Visst bör väl kyrkan ta avstånd från svensk vapenexport och stå upp för en human flyktingpolitik? Med kyrkoherde Olle Carlsson och prästen Fredrika Gårdfeldt. Efter samtalet finns möjlighet att gestalta tankar och upplevelser runt fredsarbetet genom måleri under ledning av scenograf och bildterapeut Lotta Melanton.