Dop, bröllop & begravning

Välkommen till Katarina kyrka och Allhelgonakyrkan vid livets stora milstolpar.

Dop
Dopet visar att vi, långt innan vi kan prestera någonting, är älskade av Gud. Dopet kan ske när som helst i livet och genom det blir du också medlem i Svenska kyrkan.

Bröllop
Vigseln är två människors uttryck för att de tror på kärleken. Vigselgudstjänsten är en viktig högtid oavsett hur ni väljer att utforma den. Präst och brudpar träffas i god tid före vigseln för att förbereda gudstjänsten.

Begravning
I begravningen tar de sörjande avsked av den döda och det är en viktig del av sorge­arbetet. Förberedelserna inför begravningen sker ofta genom en begravningsbyrå och efter det med prästen.

Bokning

Bokning av dop, vigsel och begravning sker via leif.svedlund@svenskakyrkan.se eller 08-743 68 16.
Telefontider till bokningen: mån–fre, kl 9.00–12.00.

Betraktelse

Funderar du på att ägna dig åt kärlek?

Heja dig i så fall! Kavla upp ärmarna och ta ett djupt andetag; världen behöver din kärlek. För det är så mycket omkring oss som handlar om ytlig kurtis, verklighetsflykt och pysslande med det egna självförverkligandet. Kärlek är något annat än allt detta. Kärlek är INTE bara en känsla. Den bygger på en fastare grund än så. Den är en viljeakt. Den är inte Paradise Hotel eller ett evigt mysande. Den stryker inte medhårs och den är inte som en ballad. Jag vill därför rekommendera ett öppet sinnelag. För det blir aldrig som man tänkt sig här i livet – det blir oftast bättre.

Som ung bar jag på en bild av vilken slags person jag skulle leva med. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig min makes öronsnibbar. Eller hans ungerska gulash. Eller hans rynkor vid ögonen. Dessa omistliga värden kom liksom på köpet.

Varken livet i stort, eller äktenskapet, är ljuvligt alla dagar. Det finns tider då kärlek inte alls bärs av romantiska känslor. Då är det skönt att minnas att man en gång sagt: Jag VILL älska dig. Jag ville det då och jag vill det nu.

Camilla Lif, präst