Katarina Kök & Café

Katarina Kök och Café serverar dagens hemlagade lunch måndag till torsdag och soppa på fredagar. I caféet finns även ett stort utbud av hembakat, smoothies med mera. Välkommen in!

Mån-Tor: 10.00-18.00
Fre: 10.00-15.00
Lör: Stängt
Sön: 10.00-14.00

Adress: Högbergsgatan 15A, T-bana: Slussen

Köket
Vi serverar en god vällagad lunch varje dag mellan 11.30–13.00 i en lugn och vacker miljö, där maten så ekologiskt som det bara går. En lunchbuffé med variation där det finns både vegetariskt och alternativ av kött, fågel och fisk. Dessutom ingår en smakrik salladsbuffé och gott nybakat bröd som vi bakar varje morgon.

Söndagar i café och matsal
Vi håller öppet på söndagar från 10.00 till 14.00 med brunch 11.30-13.00 (efter Katarinamässan).

Caféet
Här serveras gott kaffe och te, nybakade kanelbullar finns varje dag men även nyttiga alternativ som rawbollar och fräscha smoothies. Är man extra hungrig finns nygjorda smörgåsar. Vi serverar även en god soppa varje dag som oftast är vegansk. Mycket av det vi serverar är både laktos- och glutenfritt. Här finns gemenskap för dig som önskar eller möjligheten att bara slå sig ner för en stund. Fri wifi? Ja!

Handla en god gärning

Katarina församlings organiserade medkänsla arbetar för att bryta utanförskap och hjälpa människor tillbaka till livet och arbetslivet. Katarina Kök & Café är del av detta arbete.

Empowerment är vårt ledord – här får människor hjälp att komma tillbaka till arbetslivet eller genom volontärskap hjälpa till att driva en av kyrkans viktiga mötesplatser. Katarina församlings arbetsintegrerande verksamhet möjliggör en plats för hjälp till självhjälp till den som efter tid av utanförskap av olika orsaker kan stärkas i en kyrklig gemenskap och med ett arbetsintegrerat fokus, där sårbarhet blir till styrka. Varje kopp kaffe du köper är en del av detta arbete.