Allhelgonamässan

18.00 på söndagar i Allhelgonakyrkan.

Avsluta helgen med en söndagskväll i stillhet och gemenskap i Helgalundens intima träkyrkan vid Skanstull. Kaffe i Café helga efter mässan.

Historien om Allhelgonamässan tar sin början i en liten undanskymd träkyrka som från början stod nästan helt tom. Under tio år har nu istället hundratals besökare, i ett sekulariserat Stockholm, varje söndagskväll vallfärdat dit för att fira en enkel kristen gudstjänst. Mässan har sitt ursprung i en liten bönegrupp som Katarina församlings kyrkoherde Olle Carlsson initierade tillsammans med några vänner i Stockholm hösten 1995 och som så småningom flyttades in i Allhelgonakyrkan.

Du kan läsa mer om Allhelgonamässan i boken Hej och välkommen till Allhelgonamässan (Verbum Förlag 2009) av Else Blomgren och Olle Carlsson.