Begravning

I begravningsgudstjänsten tar de sörjande och församlingen avsked av den avlidne och överlämnar honom/henne åt Guds barmhärtighet.

Ofta sker bokning av tid och plats för begravningsgudstjänst genom en begravningsbyrå, särskilt om gudstjänsten ska äga rum i något av Stockholms stads begravningskapell, till exempel på Skogskyrkogården. Om man anlitar begravningsbyrå för vissa åtgärder, är det praktiskt att denna också anlitas för att boka tid och plats.

Om man har egen präst eller kyrkomusiker bör det meddelas vid bokningen.
Snarast efter att tid och plats fastställts, tar tjänstgörande präst kontakt med anhöriga för personligt samtal och planering av begravningsgudstjänsten. Då bör också kontakt med tjänstgörande kyrkomusiker ordnas.

Bokning
Leif Svedlund 08-743 68 16, leif.svedlund@svenskakyrkan.se

Gravärenden
Anna Escardo, 08-743 68 10, anna.escardo@svenskakyrkan.se