Foto: Marcus-Gunnar Pettersson

Vad ska en barnbibel ha för titel?

Att hitta namnet till den nya barnbibeln, Barnens bästa bibel, gick via fler förslag som visade sig vara upptagna. Men en sak är självklar: Barnens bästa bibel ska leda vägen till Världens bästa bok. Bibeln.

Det har stört en del att vi kallat vår barnbibel för Barnens Bästa Bibel. Först ville vi ha titeln Världens Bästa Bok. För Bibeln är ju just det. Men den titeln var upptagen. Likaså var många andra titlar upptagna, det har kommit ut ganska så många barnbiblar under årens lopp i Sverige. Det blev till slut Barnens Bästa Bibel, en titel som dessutom är lite lagom värmländskt stöddig!
Samtidigt så är det ju så, att det är Bibeln som är Boken. Och det är till Bibeln man ska gå på sikt, inte till vår bok. För det som finns i en barnbibel, även om den är Barnens Bästa Bibel, är ju ändå alltid en eller några personers tolkning av en text. Därför mynnar Barnens Bästa Bibel ut i ett index, där man kan se varifrån varje berättelse är hämtad. Så att barn, och föräldrar, kan gå vidare och läsa berättelserna direkt ur Bibeln.
Världens Bästa Bibel