Brytpunkten
Klockan 11.00 på Arenan, Stadsbiblioteket i Karlstad
Anna Sundkvist Kräutner förlorade sin pappa i självmord när hon var tre månader gammal. Steffen Olsen levde som missbrukare fram till det att vändningen kom, på hans dotters födelsedag. Hans toppenliv började vid 40 års ålder. Hör Annas och Steffens berättelser, om insikter och förändring.
Bara vara-promenad
Klockan 11.00 i Mariebergsskogen i Karlstad
Följ med på en avkopplande promenad i naturen. Start vid Naturum Värmland.
Tipspromenad Tema Goda nyheter
Klockan 11-17 i Mariebergsskogen i Karlstad
Start vid Naturum Värmland.
Livsmening – Livsmod – Livsglädje
Klockan 11-16.30 i Kristinehamns församlingshem
En dag med Lena Bergquist utifrån samtalskort om livsmening, livsmod och livsglädje. Kortens frågor handlar om hur du ser på livet; hur du tänker, känner och gör i ditt liv. Frågorna lyfter fram tankar och mönster som antingen hindrar dig från att komma vidare i livet eller som stimulerar dig att utvecklas och hitta nya vägar. Den existentiella hälsokortleken är inspirerad av WHO:s åtta dimensioner av existentiell hälsa och framtagen i ett samarbete mellan religionspsykolog och teologiedoktor Cecilia Melder och verksamhetsutvecklare och terapeut Lena Bergquist”. Under dagen erbjuds sopplunch till självkostnadspris.
Civilsamhällets roll i en värld i förändring
Klockan 13.00-14.00 på Arenan, Stadsbiblioteket i Karlstad
Samtal med George Andrén, landshövding i Värmlands län, Sören Dalevi, biskop i Karlstads stift, och Mirjam Öberg, församlingspedagog i Norrstrands församling, om civilsamhällets roll i vår samtid och framtid. Hur kan föreningar, organisationer och samfund skänka hopp och framtidstro?
Musikcafé
Klockan 14.00 i Degerfors församlingshem
Opalkören – Tro, hopp och kärlek.
Det är hoppet jag inte står ut med
Klockan 15.00 på Arenan, Stadsbiblioteket i Karlstad
Mikael Kurkiala, docent i kulturantropologi vid Uppsala universitet och sedan 2013 forskare vid Kyrkokansliet, om hopp, rädsla och tillit. Hopp både ger och tar energi. Dess motsats är inte bara hopplöshet utan också överlåtelse. Var kan vi idag finna ett hopp som rustar oss för att möta, snarare än att undfly världen? Föreläsningen prövar olika sätt att närma sig hoppet som börda, befrielse och plikt. Mikael Kurkiala är bland annat författare till I varje trumslag jordens puls: om vår tids rädsla för skillnader samt När själen går i exil: modernitet, teknologi och det heliga.
Vernissage DET BRÄCKLIGT HÅLLBARA HOPPET
Klockan 15.00-18.00 på Naturum, Mariebergsskogen
”Hoppet omfamnar det okända och det vi inte kan veta.” (Citat av Rebecca Solnit)
Prästen Hans Kvarnström visar bilder, dagdroppar. Vernissage med efterföljande vandring i hoppets tecken kl 18.00.
Vandring i hoppets tecken
Klockan 18.00-19.00, samling vid Naturum, Mariebergsskogen, i Karlstad
Vandring från Naturrum till Acksjöns kapell. Den sköna konsten att gå vilse. Under ledning av prinsen av furstendömet Lorenzburg och dess hovnarr.
Sören Dalevi möter Sanna Kallur
Klockan 18.00 på Scalateatern i Karlstad
Den osannolika resan. Sanna Kallur drabbades av en mängd bakslag under sin karriär, men trots det gav hon sig inte. Friidrottskarriären och satsningen är nu över och Sanna kan se tillbaka på både framgångar och motgångar. Hon har alltid visat en enorm vilja och rest sig när många experter räknat ut henne. 2019 deltog Sanna i tv-programmet Expeditionen på TV4, där hon tillsammans med fem andra kändisar skulle bestiga Lobuche Peak, 6119 meter över havet. Här möter hon biskop Sören Dalevi i ett samtal om att möta motgångar och att hitta kraft att resa sig igen.
Sagan, livet och lajvet
Klockan 19.00 i Acksjöns kapell, Mariebergsskogen i Karlstad
En mikroworkshop om att hitta sitt fantastiska jag! Vem skulle du vara i en värld där det fanns älvor, troll och enhörningar? Om sagonationen Lorenzburg, därefter kort workshop med Prinsen, konstnären och rollspelaren Frei von Fräähsen zu Lorenzburg.
Det finns ingen gräns
Klockan 19.00 på Hotell Charlottenberg
Anders Olsson, järnmannen från Hagfors, råkade ut för en rad olyckliga omständigheter i vården. Han blev förlamad från midjan och neråt och tappade 50 procent av sin lungkapacitet. Under föreläsningen får du ta del av Anders berättelse om hur han kämpade sig ur sjuksängen, gjorde sig fri från läkemedelsberoendet och idag tillhör den absoluta världseliten i parasimning, tävlar i triathlon och ständigt letar efter nya utmaningar och sätt för att förverkliga dem.
82 år ung och elitryttare
Klockan 19.30 på Scalateatern i Karlstad
Ulla Håkanson, elitryttaren som tävlar dressyr-SM – 82 år ung, är en av Sveriges mest erfarna ryttare. Hon vann sin första OS-medalj i München 1972, och trots både diskbråck och en stroke tävlar hon vidare på elitnivå. Ulla har alltid gått sin egen väg, tränar helst utomhus i skogen – över stock och sten. Hon ger aldrig upp hoppet! Under kvällen möter Ulla Håkanson Lena Skoting, ryttare och präst i Säffle, i ett samtal om livet, hästar och att aldrig ge upp.