Foto: Marcus-Gunnar Pettersson

Tio tankar om att använda Barnens bästa bibel

Den 9 november är det ett år sedan Barnens bästa bibel kom ut. Hur har den används under det första året? Läs mer om hur den använts i sånger, teater, digitala samlingar och mycket mer.

En sång till varje berättelse i Barnens bästa bibel

Huller om buller. Orden i Barnens bästa bibel fick direkt en melodi när Sandra Albertus läste högt för sina yngsta barn. De fyra första sångerna kom i takt med att bladen vändes i bibeln och nästa berättelse lästes. Då fick Sandra idén att se om flödet skulle fortsätta. Skulle alla berättelser helt naturligt få en melodi? Svaret fick hon omedelbart.

Teater om Josef gjorde succé i skolor

När kyrkoherde Johan Bonander frågade Jonas Bodinger Larsson, präst i Fryksände med ett förflutet som skådespelare, om han hade några idéer till en teaterföreställning för skola och konfirmander tog det inte lång tid förrän det fanns en teaterföreställning om Josef spelklar.

Bidrag till årets fasteuktion - bokpaket om bibeln och givande samtal

Under årets fasteaktion auktionerade Karlstads stift ut ett bokpaket om bibeln och ett samtal med Sören Dalevi på samma tema. Auktionen ägde rum på Tradera, och Eva Eliasson från Göteborg vann auktionen. Under vår och sommar har hon haft tid på sig att läsa igenom böckerna som ingick i paketet, och därefter var det dags för ett samtal med biskop Sören Dalevi.