Other languages with Google Translate

Kontakt

Karlstads stift Besöksadress: Västra Torggatan 15, 65224 Karlstad Postadress: Box 186, 65105 Karlstad Telefon:+46(54)172400 E-post till Karlstads stift

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Teckenspråkstolkat

Flera av programpunkterna på Livet värt att leva teckenspråkstolkas.

Tyvärr gör sjukdom att "Sören Dalevi möter Nina Rung" och "Bryt skammen och krossa fördomarna" inte kommer kunna teckenspråkstolkas som det var tänkt.

Under 2019 års temadagar kommer följande programpunkter att teckenspråkstolkas:

Jag undkom könsstympning / I avoided genital mutilation

Föredraget och trepartssamtalet hålls på engelska / The lecture and the trialogue are held in English.
Tid: den 13 mars klockan 18.00–19.30
Plats: Scala teatern, Karlstad
Lyssna till kvinnorättskämpen Charity Resian som stod upp mot en hel by i östra Kenya för sin rätt att bestämma över sin egen kropp. Hon berättar om hur hon som 12-årig flicka undkom könsstympning, om chocken och uppståndelsen som utbröt på grund av hennes beslut, men också om försoningen med sin far. Hennes historia inger hopp och den är definitivt värd att lyssna på. Efter föredraget hålls ett samtal med Charity Resian och chefen för Svenska kyrkans internationella arbete Erik Lysén. Samtalet modereras av prästen Kristin Molander.

Esbjörn Hagberg möter Anders Kompass

Tid: den 14 mars klockan 18.30–19.30
Plats: Scala teatern, Karlstad
Ett samtal mellan biskop emeritus Esbjörn Hagberg och Anders Kompass. Ambassadören Anders Kompass har framför allt varit verksam inom Förenta nationerna. Han fick år 2014 stor uppmärksamhet efter sina avslöjanden av sexuella övergrepp i Centralafrikanska republiken, utförda av FN-personal.

Är det svenska teckenspråket en skam?

Tid: den 15 mars klockan 13.00–15.45
Plats: Arenan, Karlstads stadsbibliotek
Den som läst på, eller bara umgås med personer i form av dövhet och hörselnedsättning, vet att de har mött all osynliggörande och synliggörande förtryck, fördomar och försök att ”bota” dövhet som alltid funnits, i alla tider. Den som kan bara lite grann om det svenska teckenspråket, skulle inte kalla dövrörelsen för social konstruktion. Frågan kvarstår: Hur är det att vara en del av samhällsutvecklingen 2019? Föreläsning och panelsamtal och moderator på platsen. Tal - och teckenspråkstolkning.

Sören Dalevi möter Nina Rung

Tid: den 15 mars klockan 18.30–19.30
Plats: Scalateatern, Karlstad
Lyssna till ett samtal mellan biskop Sören Dalevi och Nina Rung. Nina är utbildad kriminolog och genusvetare och har mångårig erfarenhet av normarbete och prevention kopplat till våld och sexualiserat våld. Under flera år arbetade hon inom kvinnorjoursrörelsen där hon föreläste för unga och professionella om sexualiserat våld.

Bryt skammen och krossa fördomar

Tid: den 16 mars klockan 12.30 – 14.30 (tre personliga berättelser) och 14.30 – 15.30 (samtal om suicidprevention – moderator Beatrice Högå)
Plats: Clarion Hotel Plaza, Karlstad
Cirka 1500 personer tar sitt liv varje år. Med utgångspunkt från tre berättelser får vi fokusera på att arbeta förebyggande och att förhindra att historien upprepar sig. Möt Elisabet Greek, Marie Niljung och Susanne Tell.