Sommar i Karlstads stift

Många av kyrkorna i Värmland och Dalsland har sommaröppet med aktiviteter som tornuppstigningar, gratiskonserter, sommarcaféer och mycket annat. Är du mer intresserad av vandringsgrupper eller urgamla tallar i kyrkoreservat? Det har vi också! Ladda ner appen Kyrkguiden och se vad som finns nära dig!

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns aktuella gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Några barn springer och leker utomhus.

Sommaraktiviteter i stiftet

Du hittar allt från tornuppstigningar till sommarcaféer och mycket annat i Svenska kyrkans gemensamma kalender. De finns även i appen Kyrkguiden.

Kyrkoreservat – våra vackraste smultronställen

Hör du till dem som gärna söker dig ut i naturen för att hämta kraft och få frid? I Karlstads stift har vi öppnat upp några av våra vackraste smultronställen och gjort dem till kyrkoreservat som du kan besöka. Runt om i Värmland och Dalsland finns också pilgrimsleder, vandringsgrupper och annat. Läs mer om dem i appen Kyrkguiden.

Besök en kyrka i sommar!

Sveriges största kulturarv består av över 3000 kyrkor utspridda över hela landet. Lite drygt 150 av dem finner du i Karlstads stift och alla är väl värda ett besök. Eftersom det kan vara svårt att besöka alla 150 kyrkor tipsar biskopen om några kyrkor att börja med.

En man sitter utomhus och spelar gitarr. Solen skiner.

Sommarmusik

Svenska kyrkan står för en stor del av samhällets offentliga musikutbud och genomför under ett år cirka 25 000 offentliga musikevenemang; konserter och musikgudstjänster. Här kan du ta del av vad som händer i Karlstads stifts kyrkor under sommaren 2022.