Foto: Ove Nystrand

Kyrkoreservatet Paskabäcken

Paskabäcken är en liten skogsbäck som mynnar i Bogsälven, några kilometer från norska gränsen. Reservatet ligger alldeles intill Bogens kyrka och prästgården.

Vad är ett kyrkoreservat?

Kyrkoreservat är en form av frivilligt naturskydd med särskilda reservatsregler som stiftsfullmäktige i Karlstads stift har beslutat om. Ett kyrkoreservat får inte säljas eller upphävas. Varje kyrkoreservat ska märkas ut tydligt i terrängen och det ska finnas en skötselplan.

Kyrkoreservat – våra vackraste smultronställen

Hör du till dem som gärna söker dig ut i naturen för att hämta kraft och få frid? Här hittar du några av Karlstads stifts vackraste smultronställen, kyrkoreservat som du kan besöka. Runt om i Värmland och Dalsland finns också pilgrimsleder, vandringsgrupper och annat.