Ljusbäraren i Karlstads domkyrka.
Foto: Torgny Lindén

Någon att tala med

Visst är det skönt att veta att det alltid finns någon som lyssnar. Att det du säger stannar där. Att du säger tas på allvar. Att få möjlighet att prata om tro och tvivel, eller få stöd när livet känns svårt. I Svenska kyrkans församlingar finns präster och diakoner. En av deras viktigaste uppgifter är att möta människor. Till dem kan du vända dig för samtal och enskild själavård.

Någon att tala med i svenska kyrkan

I Svenska kyrkans församlingar finns präster och diakoner. En av deras viktigaste uppgifter är att möta människor. Till dem kan du vända dig för samtal och enskild själavård.
Sök din församling här

Jourhavande präst

Jourhavande Präst är öppen 21.00-06.00 varje natt. Du som ringer får tala med en präst i Svenska kyrkan. Både prästen och du som ringer är anonyma för varandra. Telefonnummer är 112.
Läs mer om Jourhavande Präst

Kontaktpersoner för sexuella övergrepp

Alla stift har utsett kontaktpersoner för att stödja den som blivit utsatt för övergrepp i kyrkliga miljöer. Kontaktpersonerna är beredda att lyssna till berättelser och smärtsamma erfarenheter, ge stöd till egna beslut i en svår situation och förmedla kontakter till myndigheter och andra organisationer med erfarenheter av dessa situationer.

Läs mer, och hitta kontaktuppgifter, här.

Krismottagning för män

Krismottagning för män vänder sig till dig som är man och är i akut livskris och vill samtala med en manlig samtalsterapeut och bor i Forshaga, Hammarö, Karlstad och Kils kommun.
Kontakta Krismottagning för män

SamtalsAkuten har något begränsad tillgänglighet under jul och nyårshelgen samt håller helt stängt fredagen 22/12 och fredagen den 5/1.

Krismottagning för män har stängt mellan 22-29/12 samt 5/1.

Kyrkans familjerådgivning i Karlstad

Familjerådgivningen är till för familjer, par och enskilda med samlevnadsproblem, kriser och konflikter.
Läs mer om Kyrkans familjerådgivning i Karlstad

 

Samtalsakuten

SamtalsAkuten vänder sig till dig som är i akut livskris och behöver samtala med en samtalsterapeut och bor i Forshaga, Hammarö, Karlstad och Kils kommun.
Kontakta Samtalsakuten

Samtalsmottagningen i Säffle

Samtalsmottagningen är till för dig/er som vill ta upp något som behöver få formuleras, få talas vid om och bearbetas, för att komma vidare som enskild människa, par eller familj/grupp.
Läs mer om Samtalsmottagningen i Säffle

Sjukhuskyrkan

Sjukhuskyrkans finns till för patienter, anhöriga och personal, för att hjälpa människor att hantera den mänskliga, existentiella och andliga frågor som ofta tränger sig på i livets gränssituationer.
Läs mer om Sjukhuskyrkan

Sjukhuskyrkan i Arvika

Sjukhuskyrkan i Karlskoga

Sjukhuskyrkan i Karlstad

Sjukhuskyrkan i Kristinehamn

Sjukhuskyrkan i Torsby