Livet värt att leva i tre program där samtalet får ta plats

Livet värt att leva är samtal om just detta: Livet värt att leva. På samma sätt som förra året är det omöjligt att genomföra vanliga, fysiska, evenemang. I stället bjuder vi in till tre tv-sändningar från biskopsgården, med biskop Sören Dalevi som värd. Gästerna pratar om livet när det sätts på paus, frivilligt eller ofrivilligt.

Livet värt att leva. Premiär16 mars: När det inte blev som det var tänkt 

Om tro och förtröstan, när det inte blev som det var tänkt. 

Livet värt att leva. Premiär 17 mars: Drömmen om något annat.

Om hopp och förväntan, om drömmen om något annat. 

Livet värt att leva. Premiär 18 mars. Kärleken till livet

Om kärleken till kulturen och till livet.

När det inte blev som det var tänkt 


Medverkande Pär Johansson, Anna Ardin, Irena PozarCharlie Boström och Lia Örnborn. Om tro och förtröstan, när det inte blev som det var tänkt. Programledare är Jakob Rubenson. Värd är biskop Sören Dalevi som kommenterar programmet tillsammans med diakon My Andrén. 

Programledare för Livet värt att leva är Jakob Rubenson Foto: Jakob Rubenson

Om de medverkande
Pär Johansson var skulle genomföra en Ironman när han på en träningsrunda krockade med en lastbil och livet tog en ny vändning. Anna Ardin är diakon i Equmeniakyrkan och aktuell med boken I skuggan av Assange.  Irena Pozar, chefredaktör för Veckorevyn, vara bara ett år när hennes föräldrar tvingades fly från Sarajevo till Sverige 1995. Charlie Boström och Lia Örnborn går på Sundstagymnasiet i Karlstad. För ett år sedan fick Charlie frågan hur länge det skulle fungera att plugga på distans. Till påsk, max var svaret den gången. Nu är det snart påsk igen.

 

Drömmen om något annat 

Biskop Sören är värd för programmen som sänds från biskopsgården i Karlstad. Foto: Øyvind Lund

Medverkande: Sanna Lundell, Jessica Segerberg, Emma Sundh, Fredrik Rakar och Christian Daun. Om hopp och förväntan, om drömmen om något annat. Programledare är Jakob Rubenson. Värd är biskop Sören Dalevi som kommenterar programmet tillsammans med diakon My Andrén. 

Om de medverkande
Journalisten och programledaren Sanna Lundell har i boken och tv-serien Djävulsdansen skildrat medberoende och psykisk ohälsa.  Fotografen Jessica Segerberg hängde kameran över axeln och började med sig själv som ressällskap trampa mot Tromsö. Klimatinfluencern Emma Sundh bröt upp från storstan och flyttade hem till den värmländska skogen. Fredrik Rakar, ordförande i Degerfors IF, har tillsammans med andra får en hel trakt att drömma och hoppas​. örfattaren och journalisten Christian Daun har skrivit en bok om längtan att sätta sin ort på kartan, och om när drömmen aldrig riktigt slår in.

Kärleken till livet 

Diakon My Andrén reflekterar över vad som sagts i varje program. Foto: My Andrén


Medverkande: Annika Thörnquist, Malte Hallquist, Karin Pettersson, Olof Wretling och Stella Broos. Om kärleken till livet, om livet värt att leva. Programledare är Jakob Rubenson. Värd är biskop Sören Dalevi som kommenterar programmet tillsammans med diakon My Andrén. 

Om de medverkande
Sångerskan Annika Thörnquist, skådespelaren och dramatikern Olof Wretling och museichefen Stella Broos om kärleken till kulturen och till livet. Komikern Malte Hallquist om två föräldrars kärlek till en alldeles särskilt älskad dotter. Aftonbladets kulturchef Karin Pettersson om vad den sociala distansen gör med oss människor, och vad vi verkligen värdesätter när allting ställs på sin spets.  

Vill du lyssna till fler samtal om existentiella frågor kan du till exempel titta på filmen där religionshistorikern David Thurfjell och biskop Sören samtalar om svenskars andlighet. Du kan också titta på när illustratören Marcus-Gunnar Pettersson och biskop Sören pratar om barns tankar runt existentiella frågor när de samarbetade runt tillblivelsen av Barnens bästa bibel.

Jessica Segerberg som medverkar i programmet med undertiteln Drömmen om något annat har en digital utställning Från Tumba till Tromsø  du kan titta på här.