Kyrknytt, tema förundran

Musikens makt

Selma Lagerlöf har gjort det. Och Ingmar Bergman. De har frågat sig om det finns en bro mellan musiken och en annan värld, en utomvärldslig existens som kanske rent av är gudomlig.

170 mil för klimatet

– Att vara kristen är att vara i rörelse på flera olika sätt och att gå med i pilgrimsvandringen för framtiden ”Pilgrim’s Walk for Future”, är ett viktigt uttryck för min kristna tro. Det säger prästen Hans Kvarnström som i sommar, tillsammans med flera andra, ger sig ut på en 170 mil lång pilgrimsvandring mot Glasgow. Målet är att vara framme då årets klimatmöte, COP26 hålls där 1-12 november.

Wow, liksom

Visste du att apor klättrar upp i trädtopparna i gryningen för att se solen gå upp – och att de får gåshud precis som vi? Förundran är ett tillstånd som uppmärksammas allt mer, bland annat för dess viktiga effekter för vår hälsa.

Högtidligt dop i vardagsrummet

När restriktionerna skärptes blev det en kalldusch för föräldrarna. Men kyrkan byttes mot vardagsrummet och den 5 december döptes Karl Erik Elis Sundbäck i vatten blandat från två värmländska sjöar.

Förundran

Alla som någon gång har varit med vid en födsel vet att det är något mycket speciellt. Det är liksom svårt att sätta ord på det man är med om.

Vill du läsa hela numret?

Du kan läsa numret i sin helhet på Karlstads pastorats webbplats. 

Mer digitalt innehåll från Kyrknytt

För dig som vill hitta mer digitalt innehåll från tidigare nummer av Kyrknytt.