Johannesson Karin

Komminister i Övre Älvdals församling, Karlstads stift Universitetslektor i religionsfilosofi, Uppsala universitet

Motivering

Jag följt henne sedan hon var helt ung och aktiv i församlingen. Hon har visat prov på mycket goda ledaregenskaper. Hon har en god humor. På vägen har hon skaffat gedigna teologiska kunskaper. (Hon är som bekant teol. doktor)

Modern med bred kunskap kort sagt en person som kan föra arbetet inom Svenska kyrkan och stiftet in i framtiden på ett bra sätt.

Jag känner henne som glad, intellektuellt klar, pedagogisk och modig.   Med en personlighet som integrerar dessa egenskaper till en helhet där alla samverkar och ingen överdriver tillsammans med hennes erfarenhet i församlingsarbete (som komminister i Östra Älvdals församling), undervisning (som lektor i religionsfilosofi vid Uppsala universitet) och på kyrkans riksnivå (i läronämnden) är det min personliga bedömning att Dr Karin kan hjälpa stiftet framåt; även i frågor det tycks vara fastfruset i konflikter kring.

Karin skulle tillföra stiftet väldigt mycket. Karin har i sin ungdom redan funderat på sådana frågor som berör oss alla. Mycket påläst i allt som gäller religion. Har också doktorerat. Förutom all denna kunskap är hon en gudomerlig människa som bryr sig om alla. Fattig som rik och om oss alla på denna jord. Karin är den ultimata biskopen som kommer att med stor entusiasm glädja vårt stift.

Karin har humor och gedigna kunskaper. Jag upplever henne som lättsam och ordningsam och hon verkar ha ordning och reda i sitt liv. Jag tycker om hennes folklighet och att hon inte är "akademiker" på det viset.