Biskopsadjunkt

Vill du bli en viktig medarbetare för vår kommunikativa och lokalt välkända biskop?

Vi söker dig som kan vara ett stöd och även ett bollplank. Biskopens engagemang för lärande och hans tankar om att vara en folkkyrka med låga trösklar för de många människorna har en nära koppling till hans valspråk; människa bland människor. Det har bidragit till att vi är ett stift som har många dop och konfirmationer.

Söker du en tjänst som är mångsidig och utvecklande och som tar din erfarenhet och samarbetsförmåga i anspråk? Din roll hos oss kommer att handla om att koordinera biskopens arbete för församlingens skull. I ett större perspektiv kommer du även att arbeta med frågor som rör kyrkans möte med samtiden och framtiden.

Som biskopsadjunkt tillhör du enheten för församlingsutveckling.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att bistå biskopen i hans åtaganden, exempelvis genom att:

• Planera och samordna prostmöten, kyrkoherdesamlingar och visitationer inklusive dokumentation
  • Planera och samordna vigningshögtider, gudstjänster och andra aktiviteter inom biskopens stiftsverksamhet
  • Förbereda ärenden, samtal och korrespondens
  • Ansvara för biskopens liturgiska kläder samt gärna ha ett öga för liturgi
  • Kontakter med vänstiften i bland annat Norge
  • I samverkan med andra medarbetare arrangera och genomföra fortbildningar och utbildningar samt andra stiftsarrangemang.

Arbetsuppgifterna utförs i nära samarbete med medarbetare på stiftskansliet.

Kvalifikationer och personliga förmågor

Vi söker dig som är präst i Svenska kyrkan och har minst fem års församlingserfarenhet. Du är van att arbeta digitalt och du har körkort.

Du är strukturerad, tycker om samordning och planering och kan ingå i flera processer samtidigt. Du har god social och representativ förmåga eftersom arbetet ställer höga krav på samarbete och innebär möten med många människor och samtal i olika sammanhang. Du är lyhörd och kommunikativ både i tal och skrift. Du deltar i det teologiska samtalet, är driven och tar ansvar för leverans på hög nivå.

Övrig information

Vi erbjuder bra personalförmåner, satsning på hälsofrämjande åtgärder, goda möjligheter till kompetensutveckling samt till flexibilitet för att kunna förena arbetsliv och privatliv.

Anställningsform och tjänstgöringsgrad

Tjänsten är 100% tillsvidareanställning med tillträde snarast. Vi tillämpar årsarbetstid. Tjänstestället är stiftskansliets nya kontor i Karlstad.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan innehållande CV, personligt brev, prästbrev, vigselförordnande, skriftlig förklaring till att du är beredd att tjänstgöra med andra inom vigningstjänsten samt uppgift om tre referenspersoner.

Sista ansökningsdag är den 15 augusti 2022, intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan till Karlstads.stift@svenskakyrkan.se

Om du har frågor är du välkommen att kontakta biskop Sören Dalevi, soren.dalevi@svenskakyrkan.se. Eftersom rekryteringsprocessen pågår under semesterperioden ber vi om förståelse för att det kan ta en stund innan respons kommer. Senast den 22 augusti kommer dock alla sökande att ha fått någon form av återkoppling.

Regionala facklig företrädare

Kyrkans Akademikerförbund, Anders Ekelund Carlsson, Anders.g.carlsson@svenskakyrkan.se telefon 054-51 24 21

Vision, Eva Bonander, eva.bonander@svenskakyrkan.se telefon 0560-272 09

Om Karlstads stift

Karlstads stift finns till för församlingens skull. Vi bidrar till förutsättningar för att möta människor där människor är, på olika platser och i livets alla skeden. Nära Gud. Nära människan.

Karlstads stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift och består av församlingar i landskapen Värmland och Dalsland. Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet, dess förvaltning, begravningsverksamheten samt att förvalta dess jord och skog. Cirka 50 personer är anställda på Karlstads stift som har sin bas i nya och anrika lokaler centralt i staden.

Våra medarbetare är vår främsta styrka och det är viktigt att du känner dig trygg hos oss. Vi vill att du ska trivas på jobbet och ha kul med dina kollegor. Vi lovar dig som medarbetare god kompetensutveckling. För oss är hälsa viktigt och det ligger även som grund för våra förmåner till dig som anställd.