Foto: Peter Pasalic Östborg

Bidrag till årets fasteuktion - bokpaket om bibeln och givande samtal

Under årets fasteaktion auktionerade Karlstads stift ut ett bokpaket om bibeln och ett samtal med Sören Dalevi på samma tema. Auktionen ägde rum på Tradera, och Eva Eliasson från Göteborg vann auktionen. Under vår och sommar har hon haft tid på sig att läsa igenom böckerna som ingick i paketet, och därefter var det dags för ett samtal med biskop Sören Dalevi.

I mitten av augusti mötte biskop Sören Eva och hennes make Claes digitalt, det blev ett samtal om behovet av lärande och undervisning, Barnens bästa bibel, pedagogik och om det kristna kulturarvet.

– Det var fantastiskt roligt samtal! Det blev ett påläst och initierat samtal, där jag tror att jag fick med mig minst lika mycket som de. Jag hoppas att vi kan göra något liknande nästa år, det viktigaste var kanske att samla in pengar till Act Svenska kyrkan men att samtalet blev så spännande var en riktig bonus, säger Sören Dalevi, biskop i Karlstads stift.

– Fasteauktionen på Tradera var en höjdpunkt. Just under årets fastetid var livet så begränsat på grund av smittspridningen och osäkerhet kring vaccinationen. Då var det uppiggande att följa och se vad församlingar och stift runt om i Sverige önskade auktionera ut. Jag blev lycklig vinnare i några budgivningar, varav bokpaketet med Barnens bästa bibel är den jag värdesätter mest. Att höra biskop Sören berätta om just denna bibelutgåvas tillblivelse och väg ut i samhället var oerhört stimulerande och gav mig och min man stort hopp och mycket glädje. Tack! säger Eva Eliasson efter samtalet.

Totalt samlades 24,4 miljoner in i Fasteaktionen 2021. Vill du veta mer, eller stödja Act Svenska kyrkan i deras arbete, besök www.svenskakyrkan.se/act.