Foto: Camilla Arnäs-Nielsen

Att visa en kyrka med dialog, delaktighet och alla sinnen

Nu finns en pedagogisk handbok som guidar till hur en kyrka kan visas på ett kreativt och pedagogiskt genomtänkt sätt. Med hjälp av boken går det att skapa upplevelsevandringar som vuxna och barn kommer ihåg länge.

Att visa en kyrka på ett kreativt och pedagogiskt genomtänkt sätt är både en utmaning och en möjlighet. Kyrkopedagogik ger handverktyg för att skapa upplevelsevandringar som vuxna och barn kommer ihåg länge. Metoden som bygger på ett dialogiskt förhållningssätt och en hög grad av delaktighet, strävar mot att använda alla sinnen.

Kyrkopedagogik finns i många länder och är även i Sverige ett väl etablerat arbetsredskap i många församlingar.

Boken bygger på utbildningarna som genomfördes i projektet Dela tro – dela liv . Den ger fördjupande information om kyrkorummens karaktär och historia, samt konkreta tips för kyrkopedagogiska guidningar för alla åldrar.

Författarna till de fördjupande texterna är väl meriterade experter i sina ämnen, och de praktiska idéerna är beprövade och utvecklade av utbildade kyrkopedagoger.

Fakta om boken: KYRKOPEDAGOGIK Att visa en kyrka med dialog, delaktighet och alla sinnen av Annika Eriksdotter & Thomas Pfitzinger-Drewes red. Inbunden, 170 x 240 mm, 169 sidor. Finns att beställa på flera nätbokhandlar.

Vill du veta mer kan du kontakta  Ann-Marie Allvar Nordström, stiftspedagog, ami.nordstrom@svenskakyrkan.se

En viktig bok för att öppna våra kyrkorum för alla. Den borde finnas till hands för alla som vill utveckla arbetet med sina kyrkorum.

Biskop Sören Dalevi