6 mars: Vår plats i samhället

Välkommen på en digital föreläsning om kyrkans roll och plats i samhället och hur den har förändrats över tid med stiftsteologen Otfried Czaika.

Kyrkan som institution har funnits i över tusen år i Sverige. Kyrkobyggnader har sedan dess satt sin prägel på topografin, landskapen och stadsbilden. Under långa tider var kyrkan en betydelsefull samhällsaktör och var på ett ytterst intimt sätt sammanflätad med överheten. År 2000 förändrades förhållandet mellan stat och kyrka på ett markant sätt.

Vi skall fundera över hur kyrkans roll och plats i samhället har förändrats över tid samt att göra försök att bestämma var vi finns idag och vart vi är på väg.

Föreläsning och diskussioner med stiftsteologen Otfried Czaika.

Tid och plats

Föreläsningen är digital och länken skickas via e-post till alla anmälda deltagare.

Kl. 18:00-20:00.

Anmälan till föreläsningen Vår plats i samhället

Fler föreläsningar i samma serie

3 april: Kyrkan som institution vilken kyrka vill vi ha?

Mer information kommer, du kan anmäla dig redan nu.

22 maj: Vilket uppdrag har vi idag?

Mer information kommer, du kan anmäla dig redan nu.