Karlstads pastorat

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Utbildning för volontärer: Stadsmissionen och Ungdomsbussen

Tillsammans för ungdomar och utsatta

Vill du vara med och göra skillnad för människor som lever i en utsatthet i Karlstad? Att vara utsatt kan vara allt från att du är ung och vistas på stan sent en fredagskväll till att du lever i ett aktivt missbruk.

Ungdomsbussen står varje fredag under terminerna på torget och erbjuder kaffe, bullar och samtal. En vanlig fredagskväll besöker ungefär 150st människor bussen.
Karlstads Kyrkliga Stadsmission möter dagligen 20-40 st människor med varierande behov. Besökarna erbjuds frukost, några dagar i veckan lunch samt att möjlighet finns till dusch, samtal och stöd vid myndighetskontakter.
 Verksamheten står inför en utvidgning av öppettider samt nya verksamheter. Från och med oktober erbjuds måndag och onsdags-öppet. Måndagar med tema hälsa och onsdagar med sinnesroandakt.
 Från oktober erbjuds öppet på måndagkväll med tema hälsa samt öppet på onsdagkväll med tema sinnesroandakt!
 Utbildningarna erbjuds så att det går att gå båda, har man tidigare gått ungdomsbussens utbildning så går det att komplettera med Stadsmissionens del.

Ta kontakt med Marie eller Anders nedanför här om du vill vara med på utbildningen så vet de hur många ni blir!

Utbildningstillfällen

Tid: 18.00-21.00
Plats: Herrhagskyrkan

Onsdag 13 september
Att leva i utanförskap
Marie Björklind från Stadsmissionen berättar om vad det innebär att växa upp och leva utan att få det stöd man behöver för att utvecklas på ett bra sätt.

Onsdag 20 september
De mest utsatta i vårt samhälle
Eva Persson från EU-projektet ”Ett värdigare liv för alla” berättar om hur de som mår som sämst i vårt samhälle har det och hur de mår.

Torsdag 28 september
Sjukvård
Röda korset visar försa hjälpen och vi pratar om grundläggande riktlinjer vid krissituationer.

Torsdag 5 oktober
Droginformation och värdegrund
Stefan Berglund från Karlstads kommun berättar om hur drog-
situationen ser ut i Karlstad. Tjänstemän på stan medverkar också.

Torsdag 12 oktober
Tema forumspel
CG Gustafsson, äventyrspedagog, låter oss prova på att hantera
olika typer av situationer som kan förekomma i arbetet som volontär.

Samordnare för ungdomsbussen
Anders Holz
Församlingspedagog och samordnare för Ungdomsbussen.nu
054-14 14 86, 076-766 14 86
Anders Holz

Verksamhetschef för
Karlstads kyrkliga stadsmission
Marie Björklind
054-151247, 070-967 12 47
marie.bjorklind@karlstadskyrkligastadsmission.se

Samordnare, kultur- och fritidsförvaltningen, Karlstads kommun
Stefan Berglund
stefan.berglund@karlstad.se

Samordnare för Ungdomsbussen
Anders Holz, se info ovan

Verksamhetschef för
Karlstads kyrkliga stadsmission
Marie Björklind, se info ovan

Kursen är ett samarrangemang av Svenska kyrkan, Karlstads kyrkliga stadsmission och Karlstads kommun.