Foto: Adobe

Sommar i Karlstads pastorat 2022

Välkommen till kyrkorna i sommar. Fika, klättra i torn, gå på vandring, lek med barn och mycket mer. I år får vi också lov att mötas igen på de populära sommarkvällarna i nästan alla kyrkor i pastoratet.

Sommarkvällar i kyrkorna 2022

Kom och njut av sommarkvällarna i Karlstads pastorat. Kyrkorna erbjuder allt från vacker musik till intressanta föredrag. Varmt välkommen.

En man sitter utomhus och spelar gitarr. Solen skiner.

Sommarmusik

Svenska kyrkan står för en stor del av samhällets offentliga musikutbud och genomför under ett år cirka 25 000 offentliga musikevenemang; konserter och musikgudstjänster. Här kan du ta del av vad som händer i Karlstads stifts kyrkor under sommaren 2022.

Pilgrimsvandringar

Att vandra tillsammans under tystnad, ibland få stanna till och få ett ord till sig eller dela en tanke med någon det ger en möjlighet att komma nära naturen, Gud, sig själv och andra. När du förflyttar din kropp sker också något med ditt inre. Ingen föranmälan. Vi vandrar i alla väder. Välkommen på vandring i sensommaren och höst!

En kladdkaka toppad med florsocker och jordgubbar.

Sommarcafé i Väse-Fågelvik

Träffas och fika hos oss i sommar. Vi har café i Skattkärr och i Väse med kaffe, saft och hembakat!

Glasscafé Kronoparkskyrkan

Varje torsdag mellan 30/6-25/8 kl. 15.00-19.00 kan du avnjuta vår specialkomponerade glassmeny. Där finns något för varje smaklök. Kom och njut av våra himmelskt goda glassar!

Guidningar vid Metakapellet

Upplev det vackra Metakapellet och följ med på kyrkogårdsvandring. Välkommen.

Nyfiken på?

Nyfiken på är en serie guidningar på olika teman i Karlstads domkyrka.

Webb-TV: Se gudstjänst LIVE i Karlstads domkyrka

Klicka här för att se gudstjänsten från Karlstads domkyrka varje söndag 11.00. Den sänds live här på hemsidan. Här kan du också hitta gudstjänsterna i efterhand så du kan titta när du vill.

Kyrknytt nr 2 2022: Livsmening

Nu kan du läsa sommarnumret av Kyrknytt med temat Livsförändring: Om krishjälp, ickevåld, pension och enastående gemenskap.

Följ med på promenad!

Tillsammans promenerar vi på måndagar för gemenskap och en bra start av veckan.