Karlstads pastorat

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon: +46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Perenner- ett långvarigt alternativ

Perenner är ett långvarigt, hållbart alternativ för din gravrabatt om du väljer rätt växt till rätt plats.

Kontakta oss om du vill veta vilken växt som passar på din gravrabatt samt antalet växter. Perenner är ett miljövänligare alternativ än att välja sommarblommor. En perennplantering kräver en vanlig rabatt (ej blomlåda). Vi ger en växtgaranti under etableringsfasen, 2 månader.

Här ger vi förslag på perenner för olika växtförhållanden:

Sol/Halvskugga

1. Heucher micrantha `Palace Purple´ - Rödbladig alunrot ca 30cm högt bladverk, med blomställningar              blir höjden ca 60cm.

2. Geranium macrorrhizum – Flocknäva (lila eller vit)
ca 30cm hög, blommar juni-augusti.

Skuggröna
Skuggröna Bild: Anna Lindberg

3. Artemisia schmidtiana `Nana´- Japansk malört
bladväxt, ca 20-30cm hög.

4. Molinia caerulea `Moorhexe´- Blåtåtel
prydnadsgräs ca 30-50cm hög, strikt upprätt växtsätt.

Skugga

6. Pachysandra terminalis- Skuggröna
vintergrön, marktäckare ca 15-20cm hög.

7. Asarum europaeum- Europeisk hasselört
vintergrön, marktäckare ca 10cm hög.

8. Hosta fortunei `Aureomarginata´- Blomsterfunkia grön, vit kant, ljusvioletta blommor, ca 50cm hög.

Pris: 40kr/ Planta

Priserna gäller för år 2017. I priset ingår plantering av växterna.

Komplettera gärna perennplanteringen med vårlökar för att få en härlig blomning under våren.
Det som kan vara bra att tänka på, är att vi har rådjur och harar på kyrkogårdarna som tycker om tulpaner. Det finns vårlökar som klarar sig bättre från rådjuren och det är t.ex. påskliljor och pingstliljor.

Tips för vårblomning!

Bild: Anna Lindberg