PAUS - Den alternativa adventskalendern 2016

I år handlar det om paus. Pauser som ger oss en chans att varva ner. Som ger kontrast till den omgivning man befinner sig i. Som man kan bestämma längden på. Och bestäm ordningen själv. Ta en paus som passar dig den här dagen.

Att återhämta sig är något vi måste göra varje dag. Det är en färskvara. Det är därför vi sover varje natt. Och inte ens om man har sovit väldigt gott kan man prestera på topp hela dagen. På något sätt måste man få in återhämtning även under dagens aktiva tid.

Man kan inte under helgen ladda upp sig med energi så att man inte behöver nåt alls resten av veckan. Det vore som att försöka äta all mat under helgen. Helt omöjligt.

Till den här decembermånaden har vi samlat 29 olika pauser. En del korta, en del långa, en del avancerade, en del superenkla... Tanken är att du ska få testa nya typer av pauser och starta en ny vana. Så den här julen tar vi det lugnt.

Adventskalenderns luckor

Ta paus i adventstid. 29 olika luckor med förslag på olika typer av pauser. Välj en som passar dig just idag.

Varför är pauser nödvändiga?

Både kropp och själ behöver få möjlighet att slappna av. Därför behöver vi paus. Ofta. Att arbeta hårt är jobbigt och vi mår inte bra av det i längden. Men genom att blanda olika aktiviteter och vila kan vi hjälpa oss själva må bättre.