Other languages with Google Translate

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon:+46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Vikarierande kyrkomusiker till Alster-Nyedbygdens församling

Klicka här för att logga in och lämna din ansökan.

Karlstads pastorat består av fem församlingar, kyrkogårdsförvaltning samt en gemensam administration. Nu söker vi kyrkomusiker till Alster- Nyedsbygdens församling. I församlingen finns både landsbygd och två samhällen, Ulvsby och Molkom, där det finns skolor. I norr finns den vackra byn Älvsbacka. I församlingen når vi alla åldrar. Vi har tre kyrkor, varav kyrkan i Alster är en mycket populär förrättningskyrka. Vi har ett rikt kör och musikliv. Hos oss får du förmånen att ingå i ett kreativt arbetslag på 10 personer.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att spela vid bland annat gudstjänster, andakter och kyrkliga handlingar. En stor del av tjänsten är körledning. Fyra körer ingår i tjänsten; Nyeds kyrkokör, Solsångarna (dagtid), samt två barnkörer. Körverksamheten sker främst i Molkom, orgel och pianospel i Alster, Nyed och Älvsbacka kyrkor. Kyrkomusiken är en viktig del av församlingslivets utveckling och du deltar i flera olika verksamheter.

Arbetstiden är schemalagd och innebär även arbete på kvällar och helger, med målsättning att tjänstgöra varannan helg. Huvudsakligen är arbetet förlagd inom Alster- Nyedsbygdens församling men även arbetsuppgifter i andra församlingar inom pastoratet förekommer. Tjänsten har sin bas i Molkom med resor till de andra kyrkorna.

Kvalifikationer

Vi söker nu dig som är musiker med kantorsexamen och som har en musikalisk bredd och kvalitet. Du är väl förtrogen med kyrkans gudstjänstliv och liturgi samt har god pedagogisk förmåga. Du behöver också ha erfarenhet av att leda körer med sångare i olika åldrar. Du bör ha goda kunskaper i svenska, samt kunna uttrycka dig väl både i tal och i skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Som person behöver du förutom ditt musikaliska intresse vara flexibel, ha en positiv inställning, ett pastoralt förhållningssätt samt ha förmågan att kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du har en god förmåga att skapa kontakter. Arbetslaget hjälps åt och vi förutsätter att du deltar i personalgruppens gemensamma arbetsuppgifter.

B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav. Vi ser det som en naturlig del att du är medlem i Svenska Kyrkan och delar våra värderingar.

Övrigt

Vikariatet sträcker sig till och med augusti 2020 med möjlighet till förlängning. Urval kommer att ske löpande.

Vi tillämpar reglerad arbetstid och flextid. Främjande friskvård är centralt för oss på Karlstads pastorat, vi har KMTI som företagshälsovård och erbjuder dessutom alla våra anställda friskvårdsbidrag.

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna församlingsherde Madeleine Hyllengren Larsson på telefon 054-14 15 02, madeleine.hyllengren@svenskakyrkan.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan!

Sista ansökningsdag
2019-11-29

Klicka här för att logga in och lämna din ansökan.