Varmkorv vid Domkyrkan, vardagar 12.00

Varje vardag under hela april tänder vi grillen utanför Domkyrkan till lunch.

Välkommen till Domkyrkan på lite lunchkorv!

Från och med måndag 23 mars kommer det också att serveras grillad korv med bröd utanför Domkyrkan kl 12.00 alla vardagar i veckan.

Det blir en mötesplats för alla som vill ha någon att prata med och något varmt i magen. Välkommen!

bakgrund

En av initiativtagarna till detta är Carina Haak, diakon i Norrstrands församling. Hon uppmanar alla till att tänka lite extra på barn och ungdomar som lever i dysfunktionella familjer och som nu får det ännu tuffare.

Ungdomar som mister sina dagliga rutiner när fritidsaktiviteter och skolor stängs kan behöva en plats att gå till.

- Nu är risken stor för de som ska ha hemundervisning att de kan bli isolerade eller hamnar i en destruktiv miljö. Deras rutiner blir satta ur spel och skollunchen försvinner vilket i vissa fall faktiskt är det enda lagade målet mat som de får på en dag. För de hushåll som redan har det tufft eknomiskt blir det dessutom mer ansträngt nu när barnen inte får någon skollunch, säger Carina Haak.

- Det är viktigt att vi lyssnar in våra ungdomar var vi än möter dem. Med korvgrillningen utanför Domkyrkan hoppas vi signalera att vi finns här för alla som behöver prata och ha lite lunch i magen.