Other languages with Google Translate

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon:+46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Ny klockstapel vid Norrstrandskyrkan blir klar i höst

Nu är det grönt ljus för att påbörja bygget av en ny klockstapel vid Norrstrandskyrkan. I väntan på alla tillstånd som krävdes har byggstarten försenats. Under augusti ska det komma igång och kyrkklockorna får därmed ljuda över Norrstrand igen från och med hösten.

I februari i år konstaterades att den gamla klockstapeln som var av betong hade börjat vittra sönder. Efter besiktning togs beslutet att av säkerhetsskäl sluta med klockringning så att skadorna inte skulle bli större. Den nya konstruktionen är av trä och därmed mera hållbar för påfrestning.

Arbetet påbörjas efter semestrarna och klockstapeln beräknas stå färdig i mitten oktober.
- Den 10 november firas Norrstrandskyrkans 60-årsdag. Då ska klockorna ha ringt in församlingsborna till gudstjänst ett tag innan dess, säger Claes Hellberg, fastighetsingenjör på Karlstads pastorat.