Möt Carin Hansdotter, ny samarbetspartner i Julänglarna

Nyhet Publicerad Ändrad

I år har Julänglarna en ny volontär som är ansvarig för företagskontakterna. När Andreas Kullberg efter lång och trogen tjänst lämnade över stafettpinnen efter förra årets insamling så träder Carin Hansdotter nu in och tar över rollen.

Carin Hansdotter arbetar som branschansvarig för Byggföretagen i Värmlands- och Örebroregionen. I och med det och tidigare arbeten har hon ett stort kontaktnät i det lokala näringslivet. Något som behövs för att få så många som möjligt att öppna plånböckerna så att fler barnfamiljer ska få fira jul.

Vad fick dig att vilja engagera dig?

- Både jag och min sambo har pratat ett tag om att vi skulle vilja göra något för andra, helst i juletid. Och när diakonen Lasse Söderberg som jag känner sedan tidigare frågade mig om jag ville ställa upp på det här så svarade jag helt enkelt ja. 

Vilka utmaningar ser du för Julänglarna nu i och med coronapandemin?

- Behoven är större eftersom så många drabbas ekonomiskt. Samtidigt blir det mycket färre tillfällen till insamling där människor möts fysiskt. Det blir få människor som kommer att besöka julkonserter och butiker. Det blir antagligen ingen julskyltning och inga marknader. 

- Därför måste vi nå ut med budskapet digitalt och få folk att swisha den vägen istället. Så vi behöver all hjälp vi kan få med delande i sociala medier, det får bli vår nya mötesplats nu!

 I dag är det den 12 november, hur tycker du att insamlingen kommit igång hittills?

- Det är några företag som är med och även en del privatpersoner som har skänkt. Men det är långt kvar och jag hoppas att väldigt många fler vill vara med och se till så att fler barn i Karlstad ska få ha jul hemma hos sig.