Heartbeatkonserten inbringade 43 605 kr - tack alla ni som kom!

Nyhet Publicerad Ändrad

Vi har ett resultat! Konserten den 6 augusti med insamling till Skattkistan och diakonin genererade hela 43 605 kr. STORT tack alla som köpte biljett och såklart VARMT TACK till Heartbeat för det välkomna bidraget. 🙏🙏🙏 Pengarna kommer att gå till barnfamiljer som inte har pengar till exempelvis barnkläder genom Skattkistefonden och diakonin i Karlstads pastorat.

Heartbeat Karlstad har som vision att göra minst en välgörenhetskonsert i Karlstad per år tillsammans med olika artister. I år blir konserten den 6:e augusti i Mariebergsskogen och pengarna som samlas in går till Skattkistan och diakonin i Karlstads pastorat. Köp biljetter här!

Artisterna

GLADYS DEL PILAR! Hon ställde tidigt in siktet på att bli en etablerad artist och har så varit i 30 år. Hon släppte sitt debutalbum "Movin' on" 1996. Hon vann Melodifestivalen 2002 som medlem av Afro-dite med låten Never Let It Go. Förutom 2 gånger till i Melodifestivalen har vi sett henne i olika musikaluppsättningar, tv-framträdanden, turnéer, ja listan kan göras lång. 

HANS PETTERSSON! Efter 34 år som sångare i bandet Dublin Fair och som trubadur, så gjorde Hans solodebut i skivform 2021. Plattan "Uptown" kom i maj och skivan "12 songs by Hans Pettersson" kom i december samma år. Nu håller Hans på med 2 skivor som släpps under sommar och höst. Under konserten kommer Hans bjuda på höjdpunkter från sin karriär och lite nytt. 

För de flesta behöver TONE NORUM ingen närmre presentation. Hon gjorde sig känd i slutet av åttiotalet med låtar som Stranded, Don't Turn Around, och inte minst superhiten Allt Som Jag Känner! Vi är superglada att kunna presentera Tone Norum som en av artisterna på årets Heartbeat Karlstad!

JOHAN ÖSTLING är med även detta år och han låter meddela att detta året blir det som konferencier för hela konserten. Håll i hatten för antagligen kommer begreppet konferencier att omdefinieras efter detta!

Dessutom kommer folkkära KICKI DANIELSSON att vara ett av konsertens huvudnamn.
Hur sammanfattar man Kicki Danielsson? Denna levande legend, med ena foten i schlagern och den andra i countryn, har medverkat i den svenska melodifestivalen totalt 10 gånger och i Eurovision Song Contest två gånger. Hon gjorde sig känd genom dansbandet Wizex som hon lämnade 1982.
Hon har gjort både TV och skivor i Nashville, uppträtt på i stort sett varenda scen i Sverige, synts i alla tv program. På senare tid i Så Mycket Bättre och Masked Singer. Vi kan göra denna lista hur lång som helst egentligen, men ni alla känner redan till henne. Vi välkomnar Kikki med varm famn till årets Heartbeat Karlstad.

Klicka på länken för att köpa din biljett!

Insamling till Skattkistan och diakonin

Precis som förra året kommer konserten Heartbeat Karlstad, som går av stapeln i augusti att samla in pengar till familjer och ensamstående som inte får ekonomin att gå ihop. Genom Skattkistan, Svenska kyrkans klädsecondhand på Norrstrand, och det diakonala arbetet kan de få stöd på olika sätt.

Skattkistan är en secondhand där familjer som inte har pengar till kläder kan hämta plagg, skor och en del leksaker utan kostnad. Det som finns där skänks av privatpersoner och fyller flera rum med regnkläder, träningskläder, bebistillbehör, stövlar, overaller och alla andra plagg som familjer behöver. Det finns kläder både till barn, ungdomar och vuxna. Ibland finns det också leksaker och böcker att dela ut.

Målet är att ge möjlighet för alla barn att kunna ha hela och varma kläder som passar. Och att hjälpa föräldrar så de har ett bekymmer mindre och får utrymme över till annat i budgeten. På så sätt vill vi minska utanförskapet – så barnen inte behöver känna sig utanför på grund av kläder och föräldrar kan få sova bättre om natten.

Genom Skattkistan gör vi också en insats för klimatet. Kläderna får ett andra, och kanske tredje liv i någon annans garderob. Just klädinköp är en ekonomisk utgift som snabbt kan bli väldigt stor. Särskilt om man har flera barn.

I familjer med liten ekonomi kan just kläder vara det som får vänta när man behöver köpa mat för veckan. Genom att de familjerna kan hämta kläder på Skattkistan kan de få lite mer utrymme i budgeten för mat och kanske andra aktiviteter.
Vi utbildar också familjer i hur man behöver klä sina barn i olika väder. Något som kan vara en stor utmaning när man inte är van vid de svenska årstiderna eller har kognitiva svårigheter.

Pengarna som samlas in till Skattkistan används för att köpa in specifika kläder som man inte hittar på Skattkistan. Större storlekar, speciella kläder, speciella skostorlekar, sportkläder, cykel, fotbollsskor och liknande saker.
Familjer kan också be om bidrag till barnkalas, föreningsavgifter och utrustning som ekonomin inte räcker till. Just för att barnen ska kunna få samma förutsättningar som andra barn.

Skattkistan har ett nära samarbete med föreningar, Fritidsbanken och socialtjänsten och andra organisationer och hjälper till att visa familjerna rätt och skapa kontakter.
I Svenska kyrkans diakonala arbete möter vi människor av alla slag som behöver stöd på olika sätt. Det kan vara allt från matpengar eller skor till samtalsstöd och hjälp med myndigheter. Pengarna som samlas in till det diakonala arbetet används för att hjälpa familjer och andra personer som hamnat i en livssituation där ekonomin har ställts på ända. Det kan handla om matkassar och bidrag till skor, födelsedagspresenter till barn, tandvård och mediciner.

Målet är att stötta människor som behöver hjälp. Det krävs mod att vända sig till en utomstående ändå. De kan ha hamnat mellan stolar eller ha tappat både hopp och tro på att livet ska ordna sig.

Kyrkans diakoner kan inte lösa problemen men människor som vänder sig hit kan få en person som lyssnar och stöttar en bit på vägen.
I barnkonventionen står det att barn har rätt till lek, vila och fritid. Men har de rätt att vara med i en förening? Att ingå i ett lag? Att träna, utvecklas och växa som individer tillsammans med andra?

Förutom föreningsavgifter är det mycket annat som barnfamiljer i Karlstad vänder sig till oss diakoner för att få hjälp med. En del barn har speciella behov och därför svårt att hitta kläder som passar dem. Det kan därför vara omöjligt att hitta kläder till tillräckligt lågt pris eller i vår secondhand Skattkistan, där de kan hämta saker gratis. Skor är ofta en sådan sak som är svårt att hitta några som passar. Då kan behövande barnfamiljer ansöka om pengar för att barnen ska få nya skor.

De flesta barnfamiljer i Sverige har utan tanke på ekonomin råd att köpa nya skor eller låta sina barn och ungdomar vara aktiva i föreningslivet. De kan betala medlems- och träningsavgifter, köpa den utrustning som behövs och hjälpa till att skjutsa till bortamatcher. Men närmare 10 procent av barnen i vårt land lever i barnfattigdom. De familjerna har inga pengar över när månaden är slut. De kan inte köpa nya kläder eller unna sig ett biobesök. De barnen stannar hemma när det bjuds på födelsedagskalas för att de inte har råd att köpa en present. Föreningsidrott är något som oftast bortprioriteras. Inte för att de inte vill vara med, utan för att familjen inte har råd.

Det här gäller både dem som har försörjningsstöd (f.d. socialbidrag) och dem som nätt och jämnt får ekonomin att gå ihop. Det kan vara nysvenskar, familjer med studerande föräldrar, arbetslösa, ensamstående föräldrar, föräldralediga, personer med permanent sjukersättning, långtidssjukskrivna eller utförsäkrade.

Listan kan göras lång på de barn som inte får del av föreningslivet och den fostran som den kan erbjuda. Kanske är det samtidigt så att just de här barnen är dem skulle behöva det allra mest.

Skattkistefonden och diakonifonden förvaltas av Svenska kyrkan, Karlstads Pastorat och behöver fyllas på med pengar för att så många behövande barn och ungdomar som möjligt i Karlstad kan få samma möjligheter som andra barn.

Här kommer Heartbeat Karlstad in. Det är så fantastiskt! Om du köper en biljett så har du kanske möjliggjort för en ungdom att kunna köpa en klubbtröja som alla andra i hens fotbollslag har, bjuder du med en god vän har du samtidigt gjort det möjligt för ett barn att få nya skor som ingen annan har gått i. Du och din vän får en rolig kväll med härlig musik samtidigt som ni hjälper Karlstads barn och ungdomar till ett bättre liv!
Därför vill vi uppmana dina vänner, företaget som du arbetar på att se till att ni köper biljetter till årets konsert. Vänta inte med att köpa biljetter, köp nu och bjud med så många du kan!
Din biljett kan förändra livet för ett barn i Karlstad. Värt, eller hur?