Foto: Marie Lundström

Kom och hämta en gudstjänstpåse!

Nu finns påsar i Domkyrkans församlingshus, packade med material för att ha din egen andakt eller gudstjänst. Den innehåller en guide till andakten med böner och texter, något att pyssla och lite mer smått och gott. En påse är anpassad för barn och så finns det tre olika varianter för vuxna.

- Vi vill inspirera till att ha en egen andakt, hemma, eller kanske på resande fot. Nu i dessa speciella tider när många inte kan komma till kyrkan behöver vi hitta annorlunda lösningar, säger församlingsherde Kristina Traulsen.

Påsarna kan hämtas i Domkyrkans församlingshus under öppettiderna. De som är till för vuxna har tre olika teman: tro, hopp och kärlek. Du hämtar en påse åt gången och får själv välja vilket tema som passar dig själv bäst just nu. Har du svårt att komma och hämta eller få någon som hämtar åt dig så kontakta expeditionen så löser vi det.

Foto: Marie Lundström

Även i barnens påse finns det texter och böner som en vuxen bör vara med och läsa.

- Vi vill genom materialet uppmuntra familjer att prata med varandra om hur det är, det är inte minst viktigt under denna oroliga tid, säger Kerstin Almegård, domkyrkokaplan.