Foto: Louise Hedberg

Karlstads domkyrka sänder söndagsgudstjänsten live på hemsidan

Nyhet Publicerad

På söndag startar sändningen av gudstjänsten i Karlstads domkyrka. 11.00 startar vi och alla är välkomna att vara med.

Från och med söndag 29 mars kommer söndagsgudstjänsterna i Domkyrkan att sändas på Karlstads pastorats hemsida. Varje söndag under april och maj kan alla som vill följa gudstjänsten hemifrån soffan.

I en tid då många kyrkobesökare stannar hemma för att de vill eller måste behöver kyrkan hitta nya sätt för att få människor att samlas. Nu är alla välkomna till gudstjänst – oavsett var de bor.

- I oroliga tider är behovet av att mötas och känna trygghet, kärlek och kraft stort, säger biskop Sören Dalevi. Ja, behovet av att vara kyrka helt enkelt, är enormt. När vi samtidigt ska hålla en fysisk distans är tv-sända gudstjänster perfekt! Det möjliggör för många, även sjuka och de i riskgrupp, att fira gudstjänst tillsammans.

Gudstjänsterna sänds i samarbete med Glimt-TV som med tre kameror ska göra det möjligt för alla som vill att komma till Domkyrkan. Inspelningarna kommer sedan att sändas varje vardag på Glimt-TV som kan ses i hela Värmland. Man kommer också att kunna se gudstjänsten på hemsidan i efterhand.

- Gudstjänst firas varje söndag som en plats för mötet med Gud och varandra, säger domkyrkokaplan Kerstin Almegård. Här ryms hela livet, både glädje och oro. Gudstjänsten är en trygghet och kraftkälla för många människor. Något som vi alla behöver särskilt mycket just nu. Genom att sända gudstjänsten i Domkyrkan digitalt kan vi vara tillsammans även om vi inte är på samma plats rent fysiskt.

Webb-TV: Se gudstjänst LIVE i Karlstads domkyrka

Klicka här för att se gudstjänsten från Karlstads domkyrka varje söndag 11.00. Den sänds live här på hemsidan. Glimt tv där gudstjänsterna tidigare har sänts har tyvärr avslutat sina sändningar i kabeltvnätet. Nu kan du endast se gudstjänsten här på hemsidan.