Foto: Från Pixbay

Jourer och linjer om du behöver prata

Det finns många som sitter redo att lyssna på eller chatta med dig. På dagtid kan du även ringa expeditionen i Karlstads pastorat 054-14 14 00 så sätter de dig i kontakt med en präst eller diakon.

Självmordslinjen

Självmordslinjen är tillgänglig via chatt och telefon 90 101 och är för dig som har tankar på att ta ditt liv, eller för dig som har frågor om närstående du har tankar på att ta sitt liv. Du är alltid anonym när du kontaktar oss. Självmordslinjen har öppet dygnet runt, varje dag.

Föräldralinjen

Är du orolig för ditt barn eller ett barn i din närhet? Ring Föräldratelefonen på 020-85 20 00. Öppet vardagar klockan 10–15 samt torsdagskvällar 19.00–21.00.

Äldrelinjen

Äldrelinjen vänder sig till dig som mår psykiskt dåligt eller längtar efter någon att prata med. Vi har öppet vardagar 8-19 och helger 10-16. Äldrelinjen nås på 020-22 22 33.

Anhöriglinjen

Anhöriglinjen är en nationell stödtelefon och bemannas av anhöriga med stor erfarenhet. Måndag – tisdag, torsdag – fredag 10.00–12.00, 13.30–15.00. Onsdag 19.00–21.00. Telefonnummer 0200-239 500

Anonyma Alkoholister

AA, Anonyma Alkoholister har en jourtelefon dit du kan ringa anonymt och ställa frågor om AA och alkohol. Den är även till för personer som har anhöriga eller vänner som dricker för mycket. De som svarar har erfarenhet av alkoholmissbruk och är nyktra alkoholister. Jourtelefonen är öppen alla dagar året mellan 11.00 -13.00 samt 18.00 -20.00 på tel. 08- 720 38 42

Jourhavande kompis

Jourhavande kompis är en chattjour där barn och ungdomar upp till 25 år kan chatta anonymt om vad som helst. Chatten och information om öppettider hittar du på jourhavandekompis.se.

Jourhavande medmänniska

Ibland behöver du dela sina upplevelser, sina tankar och känslor med någon som lyssnar. Jourhavande medmänniska är till för dig som söker medmänskligt stöd på natten och nås på 08-702 16 80. Mer information om öppettider finns på jourhavande-medmanniska.se

Jourhavande präst är öppen för alla som behöver medmänskligt stöd på natten. Den som svarar har tystnadsplikt och du är anonym. Ring 112 och be att få tala med jourhavande präst. Det går också att skicka in ett digitalt brev eller chatta. Mer information finns på Svenska kyrkans webbplats.

Kvinnofridslinjen

Stödtelefon för dig som utsatts för hot eller våld. Närstående är också välkomna att ringa. Den som svarar har tystnadsplikt. Du som ringer kan vara anonym, och samtalet syns inte på telefonräkningen.

Telefon 020-50 50 50. Mer information hittar du på kvinnofridslinjen.se.

Kyrkans Jourtjänst

Att dela det svåra med någon gör skillnad. Du kan kontakta jourtelefonen eller SOS-brevlådan anonymt. De som svarar är vanliga medmänniskor som har tystnadsplikt och är utbildade att ge känslomässigt stöd i svåra situationer.

Telefon 031–800 650

Maskrosbarn

Maskrosbarn erbjuder stöd via chatt till dig som har en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller utsätter dig för våld. Deras stödchatt är öppen mån-fre:14-16 samt sön-tors 20-22.

Palveleva puhelin – Svenska kyrkans finskspråkiga telefonjour

Ruotsin kirkon Palvelevassa puhelimessa soittoosi vastaa suomenkielinen lähimmäinen. Voit keskustella elämäntilanteestasi kertomatta nimeäsi tai asuinpaikkaasi. Päivystäjä on vaitiolovelvollinen, tehtäväänsä koulutettu vapaaehtoinen.

Svenska kyrkans finska telefonjour är öppen för alla som vill prata om sin livssituation på finska. Du ringer anonymt, den som svarar har tystnadsplikt och samtalen är kostnadsfria.