Other languages with Google Translate

Karlstads pastorat Besöksadress: Västra Kyrkogatan 3-5, 65224 KARLSTAD Postadress: Västra Kyrkogatan 5, 65224 KARLSTAD Telefon:+46(54)141400 E-post till Karlstads pastorat

Invigning av Metakapellet, 24 augusti

Lördag 24 augusti öppnas Metakapellet för allmänheten. Kom och se de vackra målningarna och de nyrenoverade fönstren!

Välkommen att uppleva ett stycke historia som renoverats och öppnas för allmänheten. Metakapellet byggdes 1838 som gravkor (för Lidbackska familjen) och vintergrav (förråd av kistor som inte kunde grävas ner vintertid). Under åren har byggnaden också varit begravningskapell men under de senaste 50 åren har den varit stängd.

Nu har den restaurerats för att lyfta fram de vackra målningarna på väggar och i tak och de färgrika fönstren.

Hålltider

14.00 Invigning
Kyrkorådets ordförande Lina Larhult, domprost Harald Cohén, med flera.

ca 14.30 musik

15.00 guidning