Föreläsningar utifrån Markus evangelium: Berättelsen om Jesus

Hur gick det till när berättelsen om historiens mest kände person skrevs ner? Hur såg Jesus samtid ut? I tre föreläsningar under hösten får du chans att veta mer med det tidigaste evangeliet, Markusevangeliet, som utgångspunkt. Onsdag: 29 september, 27 oktober, 17 november kl 18.30-19.30 i Domkyrkans församlingshus.

Andra frågor du kan få svar på i dessa föredrag är: Varför har evangelisterna just de symboler som de fått? Vad har det med mitt liv att göra?

Onsdagar kl 18.30-19.30 i församlingshuset, Västra kyrkogatan 5, Karlstad.

29 September

Om Markus evangelium, med biskop Sören Dalevi

27 oktober

Tid och tempel om den judiska kontexten för evangeliernas berättelser, med präst Anne Mette Buhl Skovsted

17 november

Markus och lejon i Karlstads stifts kyrkor ord och bilder, med journalist Sven Årnes

För frågor och mer information, kontakta: Kerstin Almegård, domkyrkokaplan, telefon 054-14 14 06.

Tips: När du vill uppleva bibeltexten på ett annat sätt än att läsa själv finns möjlighet att se och höra Markus evangelium här:

Välkommen att delta i bibelsamtal i våra två kyrkor: