Foto: Joachim Lagercrantz

Följ med prästen Hans Kvarnström på pilgrimsvandring till toppmötet i Glasgow

Nyhet Publicerad Ändrad

Den internationella pilgrimsvandringen går från pilgrimsstaden Vadstena till klimatmötet COP26 i Glasgow. Den 22 augusti ansluter Hans Kvarnström som en av åtta svenskar som kommer att gå hela vägen. Du kan följa honom på den nästan 200 mil långa vandringen här och via Instagram.

Pilgrimsvandringen kallas ”Walk for future” och beskrivs så här: En enad motståndsrörelse och samtidigt en inre pilgrimsresa där vi hinner tänka och reflektera över våra egna liv. Vandringen startade från Vadstena den 22 juli.

Du kan läsa allt om Pilgrim's walk for future här.

Under tiden Hans vandrar kommer att han att sköta Karlstads pastorats instagramkonto och där i ord och bild ta oss med på sin långa vandring. Här hittar du Instagramkontot

Du kan också vandra för klimatet, där du är, i samma anda eller ta ställning för klimaträttvisa på något annat sätt. På Walk for futures Facebook-sida hittar du flera exempel på hur du kan vara med och trycka på världens ledare för en ökad klimaträttvisa.

Hans Kvarnström rapporterar från pilgrimsvandringen till Glasgow

Karlstadsprästen Hans Kvarnström är en av åtta svenskar som finns med i Pilgrims walk for future mot toppmötet om klimatet i Glasgow. Varannan vecka under vandringen skriver han en liten rapport till Karlstads pastorats interna nyhetsbrev. Här kan du ta del av rapporterna.