Foto: Magnus Aronson/Ikon

Fira advent, jul och nyår i din kyrka!

Nyhet Publicerad Ändrad

Gudstjänster, konserter, julfirande, träffar och mys. Här hittar du allt som händer i kyrkorna i Karlstad från första advent till trettondag jul - och till sist, julgransskakningar.

Andra advent, 4 december

Andra ljuset tänds i staken. Många har mycket att göra nu, många saker som lockar och som är roligt. Kom till kyrkan där det finns förväntan så väl som lugn och ro.

Tredje advent, 11 dec

Nu tänder vi det tredje ljuset. Då dyker lucia upp med sitt följe och lyser upp i vintermörkret samt ger en föraning om ljuset som snart vänder åter till vårt just nu mörka land.

Fjärde advent, 18 december

Det fjärde ljuset brinner, nu är julen nära. Det är mycket som ska göras och fixas. Kom till kyrkan, kanske på en av alla advents- och julkonserter som är nu, de kan skänka frid och ge dig julstämning.

Konserter i juletid

Här hittar du alla julkonserter i Karlstads pastorat. Gospel, carols, klassiskt och modernt, i varma kyrkor eller i facklors sken. Välkommen!

Julpyssel och julmys

Julgröt, julvandring, dans, julcafé och tornuppstigning. Mer jul åt alla!

Upplev Betlehem 18-20 december

Upplev den magiska julnattens sånger tillsammans med Josef och Maria vid krubban i Betlehem. Julspel med sång och musik. En upplevelse för stora som små. Vill du vara herde för en kväll eller kanske en ängel? Hör av dig till oss om du vill vara med i julspelet.

Jul i gemenskap med Små och Stora i Västerstrandskyrkan 24/12 kl 10-17

Välkommen att fira en barnvänlig, mysig julafton med musik, mat, dans, Kalle och allt som hör julen till där vi har BARNEN i fokus. Klicka för att se programmet för dagen och hur du anmäler dig.

Julhelgen

Välkommen till julens alla gudstjänster i Karlstads pastorat!

Fira in det nya året i kyrkan

Var med i bönen för det nya året och dela tacksamhet för det år som gått.

Fira trettonhelgen i din kyrka

Du är välkommen till kyrkan för att höra berättelsen om kungarna som hittade vägen till Jesusbarnet med hjälp av stjärnan.

Julgransplundring

Välkommen när julen ska dansas ut!

Julänglarna - sprid julens glädje till barnfamiljer som inte har råd att fira jul

Jesusbarnet kom med ljus och glädje till världen. Detta vill vi sprida till till barnfamiljer i Karlstad som inte har råd att fira jul. Var med du också! Det du ger, litet eller stort, gör verklig skillnad i människors liv.

Vit kyrka som lyser i vintermörkret. Illustration.

Nu tändas tusen juleljus

På bönewebben kan du tända ett digitalt ljus och låta det lysa i mörkret.

Webb-TV: Se gudstjänst LIVE i Karlstads domkyrka

Klicka här för att se gudstjänsten från Karlstads domkyrka varje söndag 11.00. Den sänds live här på hemsidan. Här kan du också hitta gudstjänsterna i efterhand så du kan titta när du vill.